Сирійські повстанці заявили, що отримали всі необхідні компоненти для створення хімзброї

Поділитися
Сирійські повстанці заявили, що отримали всі необхідні компоненти для створення хімзброї © syrianews.cc
Сирійські опозиціонери готові використати хімічну зброю, якщо армія Башара Асада використає її першою. Повстанці заявили, що в цьому випадку їхньою метою стануть виключно військові бази.

Сирійська опозиція має усі необхідні компоненти для створення хімічної зброї, заявив представник повстанської Вільної армії Сирії.

Як розповів опозиціонер турецькому інформагентству «Анатолія», повстанці отримали всі компоненти хімзброї завдяки офіцерам армії сирійського президента Башара Асада, який переметнувся на їхню сторону.

Хто саме їм допоміг, він не уточнив. Однак відомо, що ще влітку 2012 року що до опозиції приєднався генерал-майор Аднан Сіллу, який відповідав в армії Асада за програму створення і розвитку хімічної зброї.

Раніше повстанці пообіцяли, що стануть використовувати хімзброю, тільки якщо їхні супротивники застосують цю зброю першими. При цьому опозиціонери підкреслили, що в разі чого їхньою метою стануть тільки військові бази та інші стратегічно важливі об'єкти Асада.

- Західні ЗМІ: Асад не застосовував хімічну зброю, але його все одно вже засудили

Нагадаємо, раніше країни Заходу, включаючи США, попереджали Башара Асада, що застосування хімічної зброї стане тією межею, за якою може розпочатися військова операція проти сирійського режиму.

Дамаск стверджує, що застосовувати хімічну зброю не збирається.

В кінці грудня 2012 року повстанці, проте, заявили, що нарахували вже як мінімум 18 випадків застосування хімзброї військами Асада. Підтвердження слів представників Дамаска або повстанців з незалежних джерел немає.

Під сирійською хімічною зброєю у повідомленнях ЗМІ, як правило, мається на увазі зарин - сильна нервово-паралітична отруйна речовина без кольору і запаху. Два головних компоненти зарину - метілфосфоніл діфторид і ізопропанол - зазвичай зберігаються окремо (у "бінарній формі"), щоб не допускати випадкового викиду газу. Під приготуванням до використання хімзброї мається на увазі факт змішання цих компонентів. !zn

Читайте також:

NBC: Сирійська армія приготувала авіабомби з зарином і чекає наказу Асада про початок бомбардувань

Офіційний Дамаск назвав провокацією інформацію про використання хімічної зброї у Хомсі

США втрутяться у сирійський конфлікт, якщо Дамаск застосує хімічну зброю

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі