Сирію за час військового конфлікту покинули чверть мільйона біженців

Поділитися
© Андрея Товстыженко, ZN.UA
Починаючи з березня 2011 року 250 тисяч сирійців втекли до Йорданії, Туреччини, Ліван та Іраку. Окрім того, близько 1,5 мільйонів сирійців були змушені покинути свої будинки й переїхати в інші регіони країни.

Кількість сирійців, які залишили свою батьківщину через конфлікт, перевищила 250 тисяч осіб. Про це йдеться у заяві Управління верховного комісара Організації об'єднаних націй у справах біженців.

Близько 85 тисяч громадян Сирії втекли до Йорданії, 78 тисяч - у Туреччину, 67 тисяч - у Ліван і 22,5 тисячі - до Іраку.

Крім того, за даними ООН, близько 1,5 мільйона сирійців були змушені покинути свої будинки й переїхати в інші регіони країни.

Нагадаємо, нещодавно спільний спеціальний представник Організації об'єднаних націй і Ліги арабських держав Лахдар Браха заявив, що військове втручання у справи Сирії буде означати провал дипломатичних зусиль.

Конфлікт у Сирії триває з березня 2011 року, його жертвами стали, за даними ООН, 16 тисяч осіб. Західні країни і ряд арабських держав через РБ ООН домагаються відходу Асада, вважаючи, що це зупинить насильство. Росія і Китай побоюються, що зовнішнє втручання в ситуацію в Сирії та втрата державності призведуть до розростання конфлікту. !zn

Читайте також:

НАТО відмовилося втручатися у сирійський конфлікт

Для Асада у Москві приготували сотні квартир. Переїзд готується найближчим часом

Після переговорів Клінтон з Путіним розбіжності щодо Сирії зберігаються

Сирійські повстанці збили два урядових МіГи (ВІДЕО)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі