Система "Рада" доживає останні дні

Поділитися
Рано чи пізно депутати змушені будуть перейти на нову систему голосування і голосувати за двох у них можливості більше не буде.

Про це в коментарі «Главкому» заявив розробник системи «Рада», директор Інституту проблем математичних машин і систем Анатолій Морозов.

Зокрема, за його словами, найближчим часом треба буде проводити повну заміну системи «Рада-3» на «Рада-4». Після цього, як запевнив розробник системи «Рада», можливість голосувати за кількох людей буде виключена.

«У дуже близьких планах - заміна системи« Рада »на більш нову версію. Керівництво Верховної Ради вже піднімало цю тему, були зустрічі з розробниками і конкретні технічні завдання », - сказав Морозов.

Він також нагадав, що нинішня система відпрацювала 11 років. «Система «Рада»не тільки морально, а й фізично застаріла, може розсипатися у будь-який момент. Елементна база не розрахована на стільки років безперервної роботи. Тому зараз потрібна повна її модифікація», - запевнив експерт.

При цьому, за словами розробника, поки про терміни заміни говорити складно. «Коли будуть виділені гроші, тоді можна буде назвати термін. Очевидно, що не пізніше, ніж через рік-два нова система вже повинна працювати. Точно можу сказати, що там буде сенсорна система натискання кнопки, і голосувати за двох можливості не буде», - підсумував Морозов.

Нагадаємо, у вересні 2010 року Інститут проблем математичних машин і систем (ІПММС), обслуговуючий систему для голосування Верховної ради 6 вересня закупив обладнання для двох нових табло на суму 3,3 млн грн.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі