ЗМІ: Чеченські польові командири відмовилися присягнути Доку Умарову

Поділитися

Ряд північнокавказьких польових командирів публічно відмовилися присягнути Доку Умарову і обрали собі нового лідера. Про це повідомив 7 жовтня сайт «Кавказький вузол».

Польові командири Хусейн Гакаєв, Асланбек Вадалов і Тархан Газієв, раніше позбавлені Умаровим чинів і звань, виступили з відеозверненням, у якому заявили, що тепер усі бойовики вважають своїм лідером Гакаєва.

Водночас, за словами прихильників Умарова, польові командири Ачхой-Мартанівського і Сунженського районів Чечні зберегли вірність раніше лідеру.

У свою чергу президент Чечні Рамзан Кадиров, коментуючи дану інформацію заявив, що Умаров «нічого з себе не представляє».

«Це беззуба жалюгідна істота, яка сидить десь у норі і трясеться, побоюючись, що його можуть застрелити молоді крисята», - сказав Кадиров в інтерв'ю агентству «Інтерфакс».

Кадиров підкреслив, що «ні пори року, ні погодні явища, ні 1001-і заяви бойовиків про їх злиття або розкол не можуть вплинути на тверде рішення про їх повне знищення».

Нагадаємо, в серпні 2010 року в інтернеті було оприлюднено відеозвернення Умарова, в якому він заявив про складення повноважень як лідера бойовиків. Однак незабаром Умаров спростував цю інформацію. Пізніше, однак, він заявив, що відеозапис не підлягав публікації, і його самовільно поширили Вадалов, Гакаєв і Газієв. Після цього Умаров не тільки позбавила цих трьох бойовиків повноважень, але й погрожував їм шаріатським судом.

Незважаючи на спростування, висловлене Доку Умаровим, згодом у російських ЗМІ регулярно стали з'являтися повідомлення про розкол серед північнокавказьких бойовиків.

Наприкінці вересня Умаров опублікував нове звернення, в якому визнав існування чвар і поклав відповідальність за них на арабського польового командира Муханнада.

За матеріалами: Лента.Ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі