ЗМІ: Викраденого в Україні палестинця звинувачують у розробці ракет для ХАМАС

Поділитися
© news.mail.ru
Прокуратура Ізраїлю передала в суд міста Беер-Шева обвинувальний висновок у справі палестинського інженера Дірар Абу-Сісі, викраденого в лютому в Україні, подробиці звинувачення не розголошуються. Про це пише в понеділок газета Haaretz.

"У понеділок представлено обвинувальний висновок проти палестинського інженера Дірар Абу-Сісі, який укладено в Ізраїлі вже 40 днів" - пише видання, відзначаючи, що суд Беер-Шеві вирішив залишити деталі звинувачення конфіденційними.

Між тим імовірно Д.Абу-Сісі звинувачується в тому, що він є учасником терористичної організації ХАМАС і може бути задіяний у виробництві зброї.

Зі свого боку, видання The Jerusalem Post повідомило, що Д.Абу-Сісі підозрюється у розробці ракет. "Палестинський інженер звинувачується в роботі з терористичною групою, законспірованою, у виробництві нелегальних ракет, він відомий як "ракетний "хрещений батько" ХАМАСу ", - говориться в повідомленні на сайті газети.

Згідно з повідомленням, Д.Абу-Сісі є головним розробником ракет Kassam, а також протитанкових ракет у Секторі Газа.

За даними ЗМІ, в обвинувальному висновку зазначається, що вчитель Д. Абу Сісі у Військово-інженерної академії Харкова, іменований Костянтином Петровичем, був експертом в області реактивних ракет; Абу Сісі отримав хороші знання в сфері розробки ракет, паралельно зі своєю роботою в якості інженера на електростанції він таємно вступив до ХАМАС.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху також раніше висловив припущення, що Д.Абу-Сісі співпрацював з угрупованням ХАМАС. Сам палестинець, його сім'я і представники ХАМАС факт співпраці заперечують. Ізраїль обмежив журналістам доступ до інформації у цій справі, посилаючись на міркування національної безпеки.

Директор електростанції у Секторі Газа Д. Муса Абу-Сісі пропав в Україні 18 лютого. 25 лютого МВС Палестинської національної адміністрації направило офіційне звернення голові МВС України з приводу зникнення палестинця.

Д.Абу-Сісі одружений на громадянці України. Він провів у Газі 12 років і намагався отримати українське громадянство.

На початку березня стало відомо, що Д.Абу-Сісі знаходиться в ізраїльській в'язниці. Це згодом офіційно підтвердив Ізраїль.

Німецьке видання Der Spiegel з посиланням на свої джерела повідомило, що Ізраїль намагається дізнатися від Д.Абу-Сісі інформацію про ізраїльського солдата Гілада Шаліте, який був викрадений чотири з половиною роки тому бойовиками ХАМАС.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі