Співдоповідачі ПАРЄ не змогли переконатися в побитті Тимошенко у в'язниці

Поділитися
© facebook.com/YuliaTymoshenko
Заяви експертів і чиновників у справі про побиття Тимошенко у в'язниці часто суперечать один одному, тому співдоповідачі ПАРЄ не змогли зробити остаточного висновку, хто з них прав.

Співдоповідачі Парламентської асамблеї Ради Європи з Україною Майліс Репс і Марієтта Пурбе-Лунден не змогли прийти до висновку щодо правдивості повідомлень про побиття колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко в колонії в ніч на 21 квітня при спробі її транспортування в лікарню.

Про це йдеться в інформаційній записці співдоповідачів за підсумками візитів в Україну 26-30 березня і 14-18 травня, затвердженої на засіданні Моніторингового комітету ПАРЄ в Страсбурзі.
«Питання її примусового перевезення і звинувачення у поганому поводженні є дуже контроверсійними та політизованими», - наголошується в документі.
Співдоповідачі звертають увагу на те, що заяви експертів і чиновників досить часто суперечать один одному.
«Як результат, ми не можемо винести судження щодо правдивості тверджень як уряду, так і Тимошенко», - йдеться в записці.
Як повідомлялося Тимошенко 21 квітня заявила про те, що була побита співробітниками Качанівської колонії при спробі її транспортування в лікарню.
У свою чергу, представники пенітенціарної системи заявляли про те, що в останній момент Тимошенко, яка вже погодилася на перевезення, відмовилася від цього, і була перевезена примусово.
Генеральна прокуратура України, яка розслідувала скаргу Тимошенко, заявила, що порушень у діях представників пенітенціарної системи не було. !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі