Соратникам Мубарака заборонили балотуватися у президенти Єгипту

Поділитися
Єгипетські законодавці прийняли законопроект, що позбавляє високопосадовців режиму Хусні Мубарака права займатися політичною діяльністю протягом десяти років.

Парламент Єгипту прийняв закон, що забороняє високопоставленим чиновникам, які займали високі пости при Хосні Мубараку, займати державні посади.

Прийнятий парламентом закон набуде чинності тільки в тому випадку, якщо його схвалить Вища військова рада, якій зараз належить верховна влада в Єгипті.

На думку експертів, головна мета цього закону - заборонити колишньому керівникові спецслужб і віце-президенту Єгипту Омару Сулейману балотуватися у президенти на виборах у кінці травня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Єгипті реакцією на участь у президентських виборах колишнього лідера розвідки Омара Сулеймана стали погрози розпочати другу революцію.

Заявки на участь у виборах подали 23 кандидати, включаючи і екс-главу служби розвідки в епоху правління Мубарака Омара Сулеймана. Кінцевий список кандидатів буде оприлюднено 26 квітня, після чого стартує передвиборча кампанія.

На виборчу кампанію кандидатам дозволяється витратити не більше 10 мільйонів єгипетських фунтів (близько 1,7 мільйона доларів), а в разі проведення другого туру - не більше 2 мільйонів єгипетських фунтів (трохи більше 300 тисяч доларів).

Самі вибори відбудуться 23-24 травня, а в період з 30 квітня по 20 травня кандидати повинні будуть провести передвиборчі кампанії. Якщо жоден з кандидатів не набере в першому турі більше 50% голосів, другий тур пройде 16-17 червня ц.р.

Нагадаємо, Мубарак став другим лідером, якого скинули в ході «арабської весни». Він пішов у відставку в кінці свого шостого президентського терміну. На даний момент це єдиний з колишніх правителів, що знаходиться під слідством. 11 лютого ц.р. Єгипту відзначив першу річницю відставки Мубарака. !zn

Читайте також:

Екс-президент Єгипту Мубарак виявився багатшим за Білла Гейтса

Мубарак подав у відставку

В Єгипті поборотися за посаду президента виявили бажання 564 людини

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі