Радбез ООН одноголосно схвалив продовження місії спостерігачів у Сирії на 30 днів

Поділитися
© : постер "Дикуни"
Тим часом бої в столиці Сирії не вщухають декілька днів підряд. 18 липня повстанці атакували військову частину, розташовану в сирійському урядовому комплексі - "Палац народів".

Рада Безпеки ООН одноголосно схвалила продовження місії спостерігачів ООН в Сирії на 30 днів.

Продовження місії ООН було під загрозою, оскільки 19 липня Росія і Китай у РБ ООН наклали вето на черговий проект резолюції ООН з припинення конфлікту в Сирії. Документ, підготовлений Великобританією, Францією, США і ФРН, зокрема, мав на увазі продовження мандату місії мирних спостерігачів ООН в Сирії на 45 днів.

20 липня в РБ ООН розглядався технічний проект резолюції по Сирії щодо продовження місії спостерігачів, який і був підтриманий усіма 15-у державами, що входять ву Радбез.

Тим часом бої в столиці Сирії не вщухають декілька днів підряд. 18 липня повстанці атакували військову частину, розташовану в сирійському урядовому комплексі - "Палац народів". Бойовики називають наступ на Дамаск операцією "Дамаський вулкан". Також бої велися і в інших районах Дамаска, зокрема, в південних районах Асали, Кадам, Хаджар аль-Асвад і Тадамун, населених переважно мусульманами-суннітами, представленими як корінними жителями столиці, так і палестинськими біженцями.

У Сирії з березня 2011 року триває протистояння влади і опозиції. Сирійська опозиція вимагає відставки президента країни Башара Асада, звинувачуючи урядові сили в масових звірствах до мирного населення. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел в країні орудують "банди озброєних терористів", що підтримуються зарубіжними радикальними угрупуваннями ісламістів. Жертвами озброєного протистояння стали більше 17 тисяч людей. !zn

Читайте також:

Від вибуху в Дамаску загинули два сирійські міністри і зять президента Асада

У Дамаску тривають кровопролитні бої. Сирійці просять ООН втрутитися

Сирійські повстанці оголосили про початок повномасштабної військової операції


Сирійський конфлікт досяг столиці. У Дамаск введена бронетехніка, на вулицях йдуть бої (відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі