Рада ЄС застосувала санкції ще до 13 білоруських чиновників

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Рада міністрів закордонних справ ЄС вирішила розширити «чорний список» чиновників білоруського режиму Олександра Лукашенка.

Голови зовнішньополітичних відомств 27 держав ЄС узгодили питання про внесення 13 додаткових імен до списку осіб, яким заборонено в'їзд до Євросоюзу та банківські активи яких, якщо такі є в Європі, заморожуються.

Мова йде про суддів та прокурорів процесів проти представників політичної опозиції та активістів громадянського суспільства. Цей захід здійснюється у зв'язку з безперервними переслідуваннями режимом О.Лукашенка діячів опозиції і учасників акцій протесту, а також недавнім винесенням надмірно суворих вироків ряду опозиціонерів.

Імена осіб, які зазнали обмежувальних заходів ЄС, буде офіційно опубліковано 24 травня.

Нагадаємо, Рада міністрів закордонних справ країн ЄС прийняла рішення заборонити в'їзд до Євросоюзу 158 посадовим особам Білорусі, включаючи президента країни Олександра Лукашенка.

Країни Євросоюзу бойкотували інавгурацію Лукашенка у зв'язку з переслідуваннями представників опозиції та громадянського суспільства в цій країні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі