Спікера вирішили обирати на вечірньому засіданні Ради

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Володимир Литвин закрив перше ранкове засідання Верховної Ради сьомого скликання. На вечірньому засіданні буде оголошено про створення фракцій та груп, а також проведено голосування щодо кандидатур на посади спікера та двох віце-спікерів Ради.

У парламенті оголошено перерву для офіційного оформлення фракцій політичних партій і груп народних депутатів України.

Перерву оголосив голова підготовчої депутатської групи Володимир Литвин.

Крім того, він закрив ранкове засідання парламенту і повідомив, що вечірнє засідання відкриється о 16.00.

"Для того, щоб оформити питання створення політичних фракцій і якщо будуть групи, то і груп, необхідний час. Тож зараз оголошується перерва на 2 години і одночасно закривається ранкове засідання парламенту", - сказав В.Литвин.

Він також зазначив, що за час формування фракцій політичні сили повинні будуть також визначитися зі своїми представниками в Рахункову комісію парламенту.

Литвин повідомив, що вечірнє засідання буде вести представник Партії регіонів Олександр Єфремов.

Очікується, що на вечірньому засіданні буде оголошено про створення фракцій та груп, а потім проведено голосування щодо кандидатур на посади спікера та двох віце-спікерів Ради.

- Опозиція виштовхала із зали Ради двох депутатів з криками «Тушки, геть!» (ВІДЕО)

Питання голосування за призначення прем'єр-міністром України Миколи Азарова, чию кандидатуру запропонував глава держави Віктор Янукович, може розглядатися тільки після обрання керівництва Ради.

Як відомо, перше засідання Верховної Ради 7-го скликання почалося в середу, 12 грудня о 10:00. Голосувати за спікера ВР передбачається в перший же день. Відразу після обрання спікера буде голосування і за кандидатуру прем'єр-міністра - Миколу Азарова.

Раніше повідомлялося про те, що фракція Об'єднаної опозиції «Батьківщина» у Верховній Раді 7-го скликання не буде брати участь у голосуванні з обрання спікера і прем'єра. «Прийнято рішення, проголосовано, що ми не голосуємо ні за кандидатуру прем'єра, ні за кандидатуру спікера», - повідомив депутат Андрій Шевченко.

Пізніше лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок, коментуючи пропозицію Партії регіонів висунути кандидатуру Миколи Азарова на посаду прем'єр-міністра України, а Володимира Рибака призначити спікером Верховної Ради, заявив, що його партія не буде голосувати за даних кандидатів. !zn

Читайте також:

Депутати Верховної Ради 7-го скликання прийняли присягу (ВІДЕО)

Опозиція висуне на посаду віце-спікера представника «Свободи»

Верховна Рада України VII скликання розпочинає свою роботу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі