Спостерігачі ОБСЄ стежитимуть за адмінресуросом і свободою ЗМІ

Поділитися
Спостерігачі ОБСЄ будуть приділяти особливу увагу ситуації з використанням адміністративного ресурсу, а також забезпеченню вільної роботи для засобів масової інформації щодо висвітлення виборів.

Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ)/Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) офіційно відкрило місію зі спостереження за парламентськими виборами в Україні.

«Майбутні вибори стануть дуже важливим випробуванням для України з точки зору демократії, до того ж вони будуть проводитися відповідно до нового закону», - зазначила глава місії Одрі Гловер на прес-конференції в середу, 12 вересня, у Києві.

Вона повідомила, що 20 експертів організації будуть працювати в Києві та 90 довгострокових спостерігачів зосередяться по всій території України. Для спостереження в день виборів за процесом організації голосування, підрахунку голосів та результатів БДІПЛ запросить 600 короткострокових спостерігачів.

Місія БДІПЛ планує опублікувати два проміжних звіти, оголосити на наступний день після дня голосування заяву з попередніми висновками, а остаточний звіт буде опубліковано протягом двох місяців після завершення парламентських виборів в Україні.

Глава місії БДІПЛ зазначила, що спостерігачі будуть приділяти особливу увагу ситуації з використанням адміністративного ресурсу, а також забезпеченню вільної роботи для засобів масової інформації щодо висвітлення виборів.

Відповідаючи на питання про те, як оцінюють в місії ситуацію з невключенням до виборчого списку Об'єднаної опозиції «Батьківщина» засуджених екс-прем'єра Юлії Тимошенко та екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, Гловер сказала, що рівне виборче право для всіх є необхідною умовою демократичності виборів. За її словами, місія ОБСЄ/БДІПЛ ознайомиться з постановами ПАРЄ та Європарламенту і буде враховувати дані документи при підготовці своїх висновків. !zn

Читайте також:

Європейські спостерігачі відзначили використання адмінресурсу на парламентських виборах

Яценюк спрогнозував новий Майдан, якщо оголосять про перемогу Партії регіонів

Тільки 14% українців вірять в чесні вибори

Спостерігачі від ОБСЄ розпочали роботу в Україні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі