Серед восьми затриманих у США російських шпигунів виявилися українці

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Влада США заарештувала вісім чоловік за звинуваченням у незаконному експорті високотехнологічних мікроелектронних пристроїв до Росії. Крім росіян серед них є громадяни Азербайджану, Казахстану і України.

З восьми затриманих правоохоронними органами США в Х'юстоні осіб четверо є громадянами РФ, решта - Азербайджану, Казахстану і України, повідомив генконсул Росії в Х'юстоні Олександр Захаров.

«З числа затриманих в Х'юстоні російськими громадянами є четверо: Олександр Фіщенко, Олександр Пособілов і Вікторія Клебанова - вони мають подвійне громадянство», - сказав Захаров.
«Що стосується Анастасії Дятлової, то, за нашими даними, станом на момент її звернення до генконсульства в минулому році, у неї було тільки російське громадянство», - сказав російський дипломат.
За його словами, «решта четверо - є громадянами Азербайджану, України та Казахстану».
Як повідомлялося, влада США пред'явили звинувачення 11 особам в незаконному експорті високотехнологічних мікроелектронних пристроїв зі Сполучених Штатів до Росії. Вісім осіб перебувають у США і, за рішенням суду Х'юстона, були взяті під варту.
У їх числі ФБР назвали також 34-річного Шавкат Абдуллаєва, 58-річну Людмилу Багдікян, 30-річну Севінж Тагієв і 30-річну Світлану Загон.
Звинувачення були також пред'явлені Сергію Клинову, який є генеральним директором компанії ТОВ «Апекс», співробітникові цієї ж фірми Дмитру Шегурова, а також Юрію Савіну, директору з маркетингу іншої російської фірми - «Атрілор», які перебувають в Москві . !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі