США будуть захищати територію Грузії

Поділитися
© camelsplace.ru
США допоможуть Грузії не тільки у координації антитерористичної діяльності, як це було раніше, але і в захисті території. До того ж до кінця весни у Грузії будуть підготовлені "добре навчені, оснащені і озброєні 100 тис. резервістів".

США допоможуть Грузії захистити територію країни. Про це президент Грузії Михайло Саакашвілі повідомив на зустрічі з грузинськими військовослужбовцями у провінції Гільменд в Афганістані.

"Вони допоможуть нам не тільки у проведенні операцій, не тільки в координації антитерористичної діяльності, як це було раніше, але і в захисті території Грузії у майбутньому", - сказав він.

За його словами, Росія доклала всіх зусиль для того, щоб у Грузії не було професійних військових, і "вже після Другої світової війни керівництво Радянського Союзу прийняло рішення вбити грузинські військові традиції, тому що воно не довіряло грузинам, знало, що не зможе знищити бойовий дух грузин, оскільки рано чи пізно вони захочуть незалежності".

Відновлення "цієї історичної традиції", тобто боєздатності грузин, Саакашвілі назвав "історичною справою", на яку будуть потрібні десятиліття.

Він також поінформував, що Грузія з нуля стала виробляти бойові машини "Лазіка", бронетранспортери "Дідгорі", автомати. У країні відкриваються навчальні заклади військового профілю. Окрім того, повідомив Саакашвілі, до кінця весни у Грузії будуть підготовлені "добре навчені, оснащені і озброєні 100 тис. резервістів". !zn

Читайте також:

Грузія не відмовиться від Абхазії та Південної Осетії заради членства в ЄС


Україна спростувала продаж зброї Грузії

Грузію цікавлять українські гроші, а не олігархи, які за ними стоять

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі