США донесуть до світової спільноти несправедливість вироку Тимошенко

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Обвинувальний вирок щодо екс-прем'єра України Юлії Тимошенко є тривожним сигналом, заявив заступник держсекретаря США з питань демократії, прав людини та праці Майкл Познер.

"Нас дуже стурбував процес Тимошенко в Україні. Мені здається, що це дуже поганий сигнал. Ми вважаємо, що це вибіркове правосуддя", - сказав Познер в інтерв'ю нижегородській телекомпанії «Волга» в суботу, 15 жовтня.

За його оцінкою, думка урядів Росії і США збігається в тому, що судовий процес над Тимошенко є політично вмотивованим. "Цей процес підриває процедури справедливого судового розгляду. І пані Клінтон (держсекретар США Хілларі Клінтон) дуже чітко заявила про це, і вона буде дотримуватися цієї точки зору в майбутньому", - сказав заступник держсекретаря США.

Він підкреслив, що США зроблять усе можливе, щоб "донести до світу несправедливість вироку, якщо це дійсно так".

Нагадаємо, що 11 жовтня суддя Печерського районного суду Києва Родіон Кірєєв засудив Ю. Тимошенко до семи років ув'язнення за перевищення службових повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Згідно з рішенням суду, також протягом трьох років вона не зможе обіймати державні посади. Крім того, суд постановив стягнути з Ю. Тимошенко збиток, нанесений НАК «Нафтогаз Україна» в розмірі 1,516 млрд грн.

Вирок викликав вкрай негативну реакцію в усьому світі. Десятки країн і громадських організацій заявили про виборче правосуддя та вимагали негайно звільнити Ю. Тимошенко.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі