США гарантували Ізраїлю, що Іран не створить атомну бомбу

Поділитися
© theledger.com
Міністр оборони США Леон Панетта під час зустрічей з керівництвом Ізраїлю неодноразово підкреслював, що якщо санкції, введені проти Ірану, не спрацюють, будуть розглянуті всі методи тиску на Тегеран, включаючи застосування сили. Проте глава Пентагону вважає, що спочатку все ж необхідно використовувати всі інші шляхи.

Міністр оборони США Леон Панетта особисто гарантував президенту Ізраїлю Шимону Пересу, що Іран ніколи не створить атомну бомбу.

"Я хочу вам дати особисті гарантії, що ми продовжимо роботу над тим, щоб ця загроза ніколи не стала реальністю", - сказав він Пересу в ході прес-конференції 1 серпня.

Разом з тим, під час зустрічі з міністром оборони Ізраїлю Ехудом Бараком він зазначив, що ударів по ядерних об'єктах Ірану завдаватися найближчим часом не буде. Панетта прибув до Ізраїлю в ході поїздки по Близькому сходу. Багато ЗМІ повідомляли, що зустріч буде присвячена саме обговоренню спільних військових дій США та Ізраїлю проти Ірану.

- США передали Ізраїлю сценарій атаки на Іран

«Я не хочу зараз міркувати про те, що ми будемо чи не будемо робити, - заявив Панетта. - Я вважаю, що ми прагнемо до спільної мети, оскільки обидві наші країни зацікавлені в тому, щоб в Ірану не з'явилося ядерної зброї. Перш за все ми повинні спробувати всі інші шляхи, до того, як вдаватися до військових дій. Я думаю, що це важливо».

Західні країни стверджують, що в Ірані ведеться розробка ядерної зброї. Ізраїль неодноразово заявляв, що готовий застосувати силу, аби зупинити атомну програму сусіда. Тим часом, Тегеран наполягає, що роботи, які йдуть у країні, стосуються виключно області мирного атома. !zn

Читайте також:

Іран пригрозив «за лічені хвилини» знищити 35 військових баз США

Іран провів випробування ракет, здатних завдати удару по Ізраїлю

Учасники переговорів щодо Ірану заявили про значні розбіжності

Глава MI-6: США і Ізраїль повинні вирішити, змиритися з ядерним Іраном або негайно завдати удару

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі