США готові допомогти Росії і Польщі знайти винних у трагедії під Смоленськом

Поділитися
Спікер Державного департаменту США Філіп Кроулі на брифінгу, відповідаючи на питання про можливість залучення американських експертів до розслідування заявив, що США готові допомогти Польщі і Росії в розслідуванні Смоленської авіакатастрофи.

«Я не знаю, чи було звернення до США щодо надання якоїсь конкретної допомоги в розслідуванні інциденту, але, безсумнівно, ми готові допомогти будь-яким способом», - підкреслив Кроулі.

Оприлюднена раніше доповідь МАК, в якій відповідальність за катастрофу покладається на екіпаж президентського авіалайнера, викликала жорстку критику Варшави.

Незважаючи на невдоволення польської сторони, російська влада більше не має наміру продовжувати розслідування авіакатастрофи під Смоленськом. Таке розпорядження підписав прем'єр Володимир Путін.

У звіті МАК від 12 січня йдеться, що відповідальність за крах лайнера лежить на його екіпажі, який прийняв рішення сідати в тумані, за наявними даними, під натиском головкому ВПС Польщі, який зайшов до пілотської кабіни.

Брат загиблого президента Ярослав Качиньський назвав доповідь "насмішкою над Польщею", а прем'єр-міністр країни Дональд Туск зазначив, що звіт неповний.

Зять загиблого президента Марцін Дубенецкі пішов ще далі і заявив, що катастрофа президентського Ту-154 може бути розцінена як замах Росії на життя польського лідера.

За матеріалами Укрінформ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі