США і Японія обговорять, як без наслідків відмовитися від іранської нафти

Поділитися
Заступник помічника міністра фінансів США Деніел Глейзер разом з високопоставленим представником держдепартаменту наступного тижня відвідають Токіо і Сеул, де обговорять конкретні деталі санкцій щодо Ірану, повідомило китайське інформаційне агентство "Чжунго сіньвень" з посиланням на представника американського фінансового відомства.

Вони сконцентрують увагу на тому, "як, одночасно з посиленням тиску на Іран за рахунок скорочення грошових потоків Тегерану у результаті зниження імпорту іранської нафти, уникнути зростання цін на нафту, а також негативного впливу (санкцій) на світову економіку", йдеться в повідомленні.

Агентство зазначає, що Сполучені Штати планують у найближчі місяці направити своїх представників до різних країн світу, аби домогтися зниження ними імпорту іранської нафти. Японія, як повідомлялося, вже дала згоду на скорочення закупівель.

У січні про конкретні заходи щодо реалізації санкцій стосовно Ірану має оголосити Євросоюз, зазначає "Чжунго сіньвень".

Разом з тим, як повідомляють іноземні ЗМІ, в Європі з'явилися розбіжності щодо конкретних методів тиску на Тегеран. Так, Франція і Англія погодилися з тим, щоб фінансові санкції поширилися на іранський Центробанк, Німеччина виступає проти такого заходу.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко заявив у Твіттері, що збройний конфлікт за участю Ірану катастрофічно відіб'ється на світовій та українській економіці.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі