США можуть відмовитися від військового контракту з Росією через Сирію

Поділитися
© Pete Souza, whitehouse.gov
Сенатори США звернулися до американського міністерства оборони з проханням відмовитися від контракту на закупівлю озброєння у Росії у відповідь постачання зброї до Сирії, яке триває з боку РФ.

Група американських сенаторів звернулася до Пентагону з пропозицією розірвати укладений з Рособоронекспортом контракт на закупівлю російських вертольотів для Афганістану через постачання зброї до Сирії, яке триває з боку РФ.

Сенатори висловили своє невдоволення тим фактом, що грошові кошти від укладених контрактів надходять «організації, по суті, причетній до злодіянь у Сирії», маючи на увазі діючі контракти Рособоронекспорту на постачання зброї уряду Башара Асада.

На їхню думку, американські платники податків, за рахунок яких фактично оплачуються вертольоти, не повинні «ставитися у становище, при якому вони побічно фінансують масові вбивства сирійських громадян».

Ініціаторами звернення стали сенатор-республіканець з Техасу Джон Корнін і демократ з Іллінойсу Річард Дербін. Усього свої підписи під листом поставили 17 американських сенаторів.

Згаданий контракт Рособоронекспорту з Міноборони США було укладено у травні 2011 року. Відповідно до угоди, російська сторона доставить в цілому 21 військово-транспортний вертоліт Мі-17В5 для потреб ВПС Афганістану. Перші машини були передані афганській стороні в кінці грудня 2011 року, а повністю завершити постачання планується протягом 2012 року.

Нагадаємо, заявлена вартість контракту складає 367,5 мільйона доларів, а загальна сума угоди, включаючи обслуговування техніки та постачання запчастин, досягає 900 мільйонів.

Масові акції протесту проти режиму сирійського диктатора Башара Асада не припиняються вже близько року. За цей час загинули близько 5 тис. осіб.

Раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров запевнив, що постачання російської зброї до Сирії не позначаться на балансі сил у близькосхідному регіоні.

Раніше сайт Wikileaks оприлюднив секретні документи розвідки, з яких випливає, що США розробляють різні варіанти військової операції у Сирії, яка може початися в найближчі місяці. !zn

Читайте також:

Росія і США поміряються зброєю: Штати готові озброювати сирійську опозицію

Росіяни доставили режиму Асада чергову партію зброї

Обамі погрожують імпічментом за війну в Сирії

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі