США послабили військову присутність у Перській затоці

Поділитися
США послабили військову присутність у Перській затоці © oko.by
Через технічні проблеми протягом двох місяців біля берегів Ірану буде знаходитися тільки один авіаносець ВМС США, а не два.

Вперше за останні два роки в районі Перської затоки буде знаходитися один американський авіаносець, а не два, як зазвичай.

Як повідомили у ВМС США, у грудні і січні в районі буде залишатися тільки авіаносець "Джон Стенніс», хоча і в супроводі інших кораблів.

Пов'язано це з технічними проблемами, що виникли на атомному авіаносці «Німіц», який в січні майбутнього року повинен був змінити авіаносець «Дуайт Ейзенхауер».

Тепер ротація відкладається до літа. До цього часу, як очікується, будуть усунені неполадки в руховій установці «Німіца», приписаного до бази ВМС у Бремертон (штат Вашингтон).

Було прийнято рішення у грудні повернути «Дуайт Ейзенхауер» до місця приписки у Норфолк (штат Вірджинія), замінити на його палубі покриття злітної доріжки і направити назад в зону Перської затоки в лютому на термін у чотири місяці.

Оголошуючи про своє рішення, схвалене міністром оборони Леоном Панеттою, представники ВМС обмовилися, що воно ніяк не пов'язане з останніми подіями у зоні палестино-ізраїльського конфлікту або з іншими надзвичайними ситуаціями.

Відзначимо, що, зберігаючи значну присутність своїх авіаносних груп в районі Перської затоки, США також прагнуть чинити додатковий тиск на Іран. !zn

Читайте також:

Росія - США: військові ігри навколо Перської затоки

Американська супербомба для Ірану готова, ВПС здатні застосувати її в будь-який момент

Арабська весна» дозволила США продати рекордну кількість зброї

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі