США поки проти військового втручання у Сирії

Поділитися
© ladno.ru
Представник Білого Дому Джей Карні заявив, що подальша мілітаризація конфлікту у Сирії "наразі" не є правильним рішенням.

Сполучені Штати як і раніше не підтримують ідею іноземного військового втручання у Сирії - незважаючи на різке загострення ситуації навколо цієї країни після масового вбивства мирних жителів у селищі Хула.

Представник Білого Дому Джей Карні заявив, що подальша мілітаризація конфлікту у Сирії "наразі" не є правильним рішенням.

У той же час, глава Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Мартін Демпсі не виключив, що якщо звірства у Сирії будуть продовжуватися, військове втручання ззовні можливе. Раніше про готовність обговорювати такий варіант заявила влада Франції.

Читайте: Франція готова вторгнутися в Сирію

Росія 30 травня виступила проти нового скликання Ради Безпеки ООН і прийняття будь-яких заходів впливу щодо Сирії. Необхідно "дати шанс на реалізацію плану" міжнародного посланця Кофі Аннана - заявив заступник глави МЗС Росії Геннадій Гатілов.

29 травня через події в Хулі багато країн світу оголосили про вислання сирійських дипломатів. 30 травня прикладу США, Великобританії, Франції та інших країн послідувала Японія.

Міжнародне співтовариство покладає відповідальність за вбивство в Хулі 108 осіб на владу у Сирії, а Дамаск - на збройну опозицію. З Сирії надходять повідомлення про нові бойові зіткнення і жертви. !zn

Читайте також:

Криза у Сирії досягла «критичної точки», - Аннан

Європа не виключає військову інтервенцію у Сирії

Країни Заходу масово висилають сирійських послів через різанину в селищі Хула

При обстрілі сирійської армією міста Хама вбито 41 особу. Серед загиблих є жінки і діти

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі