США закликали скасувати чемпіонат світу з хокею у Білорусі

Поділитися
© antitotal.org.ua
Палата представників США у вівторок, 20 грудня, схвалила законопроект про посилення санкцій проти білоруських чиновників, причетних до репресій проти антиурядових демонстрантів.

Документ розширює список офіційних осіб Білорусі, щодо яких діє заборона на видачу американських осіб та фінансові санкції. Законопроект вимагає звільнення всіх політичних ув'язнених.

Окрім того, в ньому міститься заклик до Міжнародної федерації хокею відмовитися від проведення чемпіонату світу у Мінську в 2014 році. Президент Олександр Лукашенко може скористатися цією значною спортивною подією для підтвердження легітимності свого правління, йдеться у документі.

Ініціатор прийняття цього закону, республіканець із Нью-Джерсі Кріс Сміт заявив, що за О.Лукашенка Білорусь стала країною, в якій склалася найважча ситуація з правами людини у порівнянні з іншими європейськими державами.

Рік тому двох опозиційних кандидатів у президенти Білорусі було запроторено до в'язниці після того, як білоруська міліція розігнала багатотисячну демонстрацію, учасники якої протестували проти переобрання О.Лукашенка на вищий державний пост. Опозиція впевнена, що результати голосування були сфальсифіковані.

США назвали президента О.Лукашенка останнім диктатором Європи у зв'язку з порушеннями прав людини і придушенням свободи слова, атаками на незалежні ЗМІ і махінаціями на виборах. О.Лукашенко, у свою чергу, звинуватив Захід у втручанні у внутрішні справи Білорусі.

Як повідомлялося, минулого тижня санкції проти білоруського режиму розширив Євросоюз.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі