США посилюють охорону своїх посольств

Поділитися
© publicpost.ru
Через можливі акції протесту проти фільму «Невинність мусульман» влада США прийняла рішення посилити заходи безпеки своїх посольств і консульств по всьому світу.

Американська влада вжила заходів щодо посилення безпеки своїх посольств і консульств у зв'язку з хвилею антиамериканських акцій протесту. Про це заявила держсекретар США Гілларі Клінтон.

«Ми в даний час приймаємо рішучі заходи, щоб захистити співробітників наших посольств і консульств по всьому світу», - сказала вона у Вашингтоні.


Нагадаємо, хвилю акцій протесту в мусульманських країнах викликав антиісламський фільм, що вийшов у США. Протести через появу фільму, які почалися 11 вересня в Єгипті та Лівії і потім поширилися по ісламському світу, вже призвели до загибелі щонайменше семи людей. В ході нападу на американське консульство в Бенгазі на сході Лівії був убитий посол США в цій країні Кріс Стівенс.

Тим часом про «Невинність мусульман», як і раніше мало що відомо.

З викладених на YouTube фрагментів видно, що це малобюджетний аматорський фільм. Пророк Мухаммед зображений в ньому любителем жінок і ватажком кровожерної банди.

У фільмі також присутні мотиви гомосексуалізму та педофілії.

Авторство приписувала собі людина, що називає себе Сем Бесіл, проте американська влада схильна вважати, що під цим псевдонімом ховається каліфорнієць Накула Басель Накула, який раніше притягувався до суду за банківські махінації та операції з наркотиками.

Накула Басель Накула погодився відповісти на запитання поліції і вранці 15 вересня був доставлений для допиту.

З 1 листопада в Росії буде діяти закон про «чорних списках» веб-сайтів: у рамках цього закону оператори зв'язку зобов'язані заблокувати доступ до заборонених матеріалів. Значить, якщо суд визнає «Невинність мусульман» екстремістським матеріалом, то або YouTube блокує ролик, або російські власті блокують весь YouTube. !zn

Читайте також:

Французький тижневик опублікував карикатури на пророка Мухаммеда (ВІДЕО)

Творці фільму «Невинність мусульман» ошукали акторів, змінивши сценарій стрічки

Росія пішла шляхом мусульманських країн: доступ до YouTube буде закритий на початку листопада (ВІДЕО)

На знак помсти за фільм «Невинність мусульман» терористка-смертниця в Кабулі підірвала автобус з іноземцями (ВІДЕО)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі