США посилять тиск на Північну Корею через спробу запустити ракету

Поділитися
На думку Обами, необхідно продовжувати чинити тиск на КНДР доти, поки Пхеньян не змінить свою поведінку.

США намагатимуться переконати міжнародне співтовариство в необхідності більшої ізоляції Північної Кореї після того, як вона спробувала запустити ракету дальнього радіусу дії. Таку заяву зробив президент США Барак Обама. При цьому, на його думку, необхідно продовжувати чинити тиск на КНДР доти, поки Пхеньян не змінить свою поведінку.
Нагадаємо, КНДР здійснила запуск ракети-носія "Инха-3" із супутником "Кванменсон-3" 13 квітня ц.р. Пуск був невдалим - ракета вибухнула через кілька хвилин після старту. Її уламки впали в Тихий океан.
За офіційною інформацією, апарат призначався для організації телемовлення та збору погодних даних. Разом з тим іноземні фахівці відзначали, що під прикриттям мирної програми Пхеньян може провести випробувальний запуск балістичної ракети дальнього радіуса дії.
Із засудженням запуску північнокорейської ракети виступили політики і військові в Японії, Південної Кореї, низки інших країн. Міністри закордонних справ "великої вісімки" у Вашингтоні також прийняли спільну заяву, що засуджує Пхеньян за порушення резолюцій Ради Безпеки ООН і вимагали припинити роботи в ядерній і космічній галузях. Рада Безпеки ООН та Європейський союз також висловили співчуття з приводу проведеного Північною Кореєю запуску супутника. !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі