США у законопроекті про військові витрати передбачили підготовку до війни з Іраном

Поділитися
© kharkivoda.gov.ua
Законопроект, схвалений Комітетом у справах збройних сил Палати представників, передбачає оборонні витрати США у 2013 фінансовому році в розмірі 642 млрд доларів. Це приблизно на 1,5 млрд більше, ніж у нинішньому році, і на 3,6 млрд більше, ніж запитує адміністрація президента Барака Обами.

Законопроект про військові витрати США на 2013 рік, що знаходиться на розгляді Палати представників Конгресу, передбачає підготовку до війни з Іраном.

З таким попередженням виступив конгресмен-демократ від штату Огайо Денніс Кусиніч. Він вважається одним з найрадикальніших лібералів на Капітолійському пагорбі і рішучим противником військових операцій США в інших країнах. Саме Кусиніч наполягав на імпічменті президента Джорджа Буша-молодшого, поки той був при владі.

"Законопроект про військові витрати передбачає підготовку до війни з Іраном, - заявив Кусиніч. - У ньому прописана політична декларація, яка включає в себе військові дії".

За словами конгресмена, документ містить план перекидання авіації, боєприпасів і палива для проведення операцій проти Ірану з повітря і моря.

Там також передбачена підтримка значних військово-морських сил у регіоні, щоб можна було почати тривалу військову кампанію, спрямовану проти "цілого ряду ядерних та військових об'єктів Ірану".

"Деякі можуть сказати, що цей законопроект не санкціонує війну, - зауважив Кусиніч. - Але цей документ готує нас до війни".

Сам конгресмен вважає, що "війна з Іраном матиме катастрофічні наслідки для інтересів США", і тому рішуче виступає проти запропонованого республіканцями документа.

Законопроект, схвалений Комітетом у справах збройних сил Палати представників, передбачає оборонні витрати США у 2013 фінансовому році в розмірі 642 млрд доларів. Це приблизно на 1,5 млрд більше, ніж у нинішньому році, і на 3,6 млрд більше, ніж запитує адміністрація президента Барака Обами.

Відповідно до документа, 554 млрд доларів виділяється в бюджет Пентагону і Міністерства енергетики, яке відповідає за стан американських ядерних озброєнь.

Ще 88 млрд планується направити на військові операції в Афганістані, Іраку та іншу контртерористичну діяльність.

Хоча в Палаті представників Конгресу більшість місць контролює республіканська опозиція, шанси на проходження законопроекту про військові витрати в його нинішньому вигляді практично рівні нулю. Цього не допустять демократи, у яких більшість місць в Сенаті. До того ж Білий дім пригрозив накласти президентське вето.

Нагадаємо, минулого місяця шеф Пентагону Леон Панетта визнав, що у США вже є готовий план завдання ракетного удару по Ірану, і ця атака "буде успішною".

На 23 травня запланована чергова зустріч "шістки" для обговорення іранської ядерної програми, в ході якої сторони повинні спробувати вирішити конфлікт дипломатичним шляхом. США, як заявила держсекретар Гілларі Клінтон, налаштовані "швидше, оптимістично". У свою чергу Іран за результатами переговорів розраховує на пом'якшення економічних санкцій. !zn

Читайте також:

Нетаніяху назвав приблизні терміни удару по Ірану

Обама «прозоро натякнув», що США підтримають Ізраїль у разі бомбардувань Ірану


США випробують на Ірані нову «суперзброю»

Глава Пентагону: США готові застосувати силу, якщо Іран не зупинить ядерну програму

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі