США вірять у план Аннана щодо Сирії, але готують власні санкції

Поділитися
США сподіваються на успіх плану Аннана, але Вашингтон не вірить у дотримання поставлених президенту Сирії Асаду умов.

Глава Державного департаменту США Гілларі Клінтон заявила, що Вашингтон і його союзники повністю підтримують запропонований спеціальним посланником ООН і Ліги арабських держав Кофі Аннаном план щодо Сирії.

Клінтон підкреслила, що США сподіваються на успіх плану Аннана, але Вашингтон не вірить у дотримання поставлених президенту Сирії Башару Асаду умов.

"Ми продовжимо активно обговорювати цю проблему з нашими друзями і союзниками щодо нових заходів щодо Асада. Але ми сподіваємося, що план Аннана запрацює. Однак його не буде виконано, поки всі сирійці не відчують вигоди від присутності мирних спостерігачів ООН у країні. Якщо план Аннана провалиться, то єдиними, хто отримає з цього зиск, стануть вороги миру і змін", - заявила Клінтон.

Раніше Ахмад Фаузі, представник Кофі Аннана, заявив, що офіційний Дамаск не повністю вивів важку бойову техніку і війська з населених районів. Він особливо відзначив, що сирійці, які співпрацюють зі співробітниками ООН, переслідуються службами безпеки, а деякі були вбиті.

Нагадаємо, 21 квітня 2012 року Рада Безпеки ООН схвалила розміщення 300 мирних спостерігачів ООН у Сирії.

Протистояння влади й опозиції продовжується у Сирії з березня 2011 року. Опозиція вимагає відставки президента Асада, звинувачуючи урядові сили у масових звірствах стосовно мирного населення. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел у країні орудують "банди озброєних терористів". За останніми оцінками ООН, за час конфлікту в Сирії загинули вже більше 9000 цивільних осіб. !zn

Читайте також:

Євросоюз схвалив нові санкції проти Білорусі та Сирії

Угоди про припинення вогню у Сирії не дотримуються - спостерігачі ООН

Український фрахтувальник спростував перевезення іранської зброї до Сирії

Клінтон звинуватила Росію в тому, що Асад ще при владі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі