США втрутяться у конфлікт, якщо Сирія застосує хімічну зброю

Поділитися
© whitehouse.gov
Сполучені Штати Америки можуть змінити свою політику щодо Сирії у разі застосування урядовими військами хімічної зброї.

Президент США Барак Обама попередив Дамаск, що застосування хімічної зброї Сирією може стати тією «червоною межею», після якої США можуть переглянути свою позицію і втрутитися в конфлікт.

За словами Обами, він «досі не віддавав розпорядження про військове втручання».

При цьому американський президент підкреслив, що «якщо ми станемо свідками переміщення хімічної зброї або її застосування, наслідки цього будуть колосальними».

Виступаючи перед журналістами на брифінгу у Білому домі, Обама заявив, що розгортання або застосування хімічної зброї виведе конфлікт за рамки Сирії.

«Це не просто внутрішня справа Сирії, це торкнеться наших союзників в регіоні, включаючи Ізраїль, і це торкнеться нас», - підкреслив президент США, застерігаючи президента Асада й «інших гравців» від використання такої зброї.

Сирія має у своєму розпорядженні четвертий за величиною арсенал хімічної зброї у світі. У липні прес-секретар МЗС Сирії пообіцяв, що цю зброю ніколи не буде застосовано на території країни.

Раніше повідомлялося про те, що влада Сирії зізналася, що володіє хімічною зброєю. Однак режим президента Башара Асада заявляє, що застосує її тільки у випадку іноземної інтервенції.

Конфлікт у Сирії триває з березня 2011 року, його жертвами стали, за даними ООН, 16 тисяч людей. Західні країни і ряд арабських держав через РБ ООН домагаються відставки Асада, вважаючи, що це зупинить насильство. Росія і Китай побоюються, що зовнішнє втручання в ситуацію в Сирії та втрата державності приведуть до розростання конфлікту !zn

Читайте також:

Дамаск може застосувати хімічну зброю в разі зовнішньої агресії

США звинуватили Іран у допомозі Асаду

Армія Башара Асада повернула контроль над Дамаском

США і Росія домовилися не допустити загострення ситуації в Сирії

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі