США ввели нові санкції проти Білорусі

Поділитися
© Корреспондент.net
Президент США Барак Обама підписав закон, який передбачає введення нових санкцій проти Білорусі.

Раніше конгрес США затвердив акт, що посилює санкції, про демократію і права людини 2011 року щодо Білорусі (Belarus Democracy and Human Rights Act of 2011).

Новий пакет санкцій розширює список білоруських чиновників і представників силових структур на яких накладаються візові обмеження і фінансові санкції. У законі також міститься заклик до Міжнародної федерації хокею відмінити рішення про проведення у Білорусі чемпіонату світу з хокею 2014 року.

Прийнятий конгресом Акт про демократію і права людини 2011 року посилює і розширює акт про демократію у Білорусі 2004 року і уточнювальний Акт про демократію у Білорусі 2006 року.

Нагадаємо, 20 січня Європейський парламент ухвалив резолюцію у якій вимагає заборонити в'їзд до Європи білоруським чиновникам, суддям і керівникам силових структур, які причетні до придушення безладів після виборів президента Білорусі 19 грудня.

У свою чергу ряд членів Європарламенту планує прийняти звернення до керівництва Європейського мовного союзу з вимогою позбавити Білорусь права участі в європейському пісенному конкурсі "Євробачення".

21 січня білоруські парламентарі дали відповідь на резолюцію Європарламенту.

Раніше країни Євросоюзу бойкотували інавгурацію Лукашенка в зв'язку з переслідуваннями представників опозиції і громадянського суспільства в цій країні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі