Суд над Тимошенко перенесли на 18 січня

Поділитися
У судовому засідання у справі проти екс-прем'єра України Юлії Тимошенко про зловживання корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) оголошено перерву до 18 січня 2013 року.

Наступне засідання Київського районного суду у справі проти екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко відбудеться 18 січня. Про це заявив суддя Костянтин Садовський.

На сьогоднішньому засіданні були присутні захисник Тимошенко Сергій Власенко та адвокат Олександр Плахотнюк. Сама Тимошенко на засідання не з'явилася.

Екс-прем'єр подала заяву про неможливість участі в суді за станом здоров'я, а також клопотання про припинення провадження у справі про ЄЕСУ.

«Що ми розглянемо, пане суддя? Верховний суд вже виніс своє рішення, визнавши, що справа припинена законно, ще в 2005 році. Навіщо продовжувати цей фарс?», - заявив у зверненні до Садовського Власенко.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Тимошенко до 7 років позбавлення свободи за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009-му році.

У Харкові проходять судові засідання ще за одним звинуваченням, інкримінованим Тимошенко, яке стосується діяльності ЄЕСУ. На цих засіданнях Тимошенко не присутня. Засідання відкладаються через стан здоров'я екс-прем'єра. Брати участь у засіданнях суду у режимі відеоконференції Тимошенко категорично відмовляється.

Тимошенко звинувачують за п'ятьма епізодами: організація заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі в період 1997-1998 років шляхом незаконного отримання податку на додану вартість; замах на заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі в період 1997-1998 років шляхом незаконного отримання податку на додану вартість; несплата податку з підприємства ЄЕСУ; несплата прибуткового податку; здійснення злочину шляхом службового підроблення. !zn


Читайте також:

Німецькі лікарі все-таки вмовили Тимошенко припинити голодування

Тимошенко заявила, що Янукович підглядає за нею в душовій і туалеті

Тимошенко попросила повернути її з клініки в колонію


Власенко обурений вимогою знімати штани перед побаченням з Тимошенко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі