Суд над Тимошенко перенесли на жовтень

Поділитися
У зв'язку з неможливістю проведення засідання через відсутність екс-прем'єра та її дочки і захисника Євгенії Тимошенко, суддя Київського районного суду Костянтин Садовський переніс засідання у справі на 15 жовтня 10:00.

Київський райсуд Харкова оголосив перерву в розгляді справи про зловживання корпорації ЄЕСУ щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко до 10:00 15 жовтня.

«Суд постановив вважати неможливим розгляд справи за відсутності підсудної Тимошенко і захисника Євгенії», - сказав головуючий на процесі суддя Костянтин Садовський.

Держобвинувач Віктор Лобач просив суд відкласти розгляд справи.

У той же час захисник екс-прем'єра Сергій Власенко просив розглянути питання зупинення провадження у справі у зв'язку з хворобою Тимошенко.

Постанову суду про перенесення засідання присутні в залі прихильники Тимошенко зустріли криками «Ганьба!».

Як повідомлялося, Тимошенко засуджена Печерським районний судом Києва до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання «газових контрактів» з Росією у 2009 році. Апеляційний суд залишив чиним цей вирок. В даний час вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії (Харків)

Тимошенко, посилаючись на стан здоров'я, регулярно відмовляється брати участь у судових засіданнях у Харкові, де її судять у справі ЄЕСУ, звинувачуючи в неповерненні державі валютної виручки від експорту металу корпорацією ЄЕСУ в сумі понад $160 млн, замаху на розтрату коштів держбюджету України в особливо великих розмірах шляхом покладання на Кабмін зобов'язань ЄЕСУ перед Міністерством оборони РФ на суму $405,5 млн.! zn

Читайте також:

У БЮТ впевнені, що Тимошенко вигідний позов Росії щодо боргів ЄЕСУ

ЄЕСУ завдала збитків державі на 30 мільйонів, - СБУ

Піскуна можуть посадити, якщо Тимошенко визнають винною у справі ЄЕСУ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі