Суд направив у прокуратуру вимогу Луценка притягнути Кузьміна до кримінальної відповідальності

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Окрім притягнення до кримінальної відповідальності Кузьміна, в заяві, яку Луценко оголосив в суді, мова йде також про притягнення до відповідальності низки інших осіб, причетних до арешту екс-міністра.

Печерський районний суд Києва вирішив направити Генеральній прокуратурі України вимогу колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка про звільнення та притягнення до кримінальної відповідальності першого заступника генерального прокурора Рената Кузьміна за санкціонування арешту екс-міністра, який був визнаний Європейським судом з прав людини незаконним. Таке рішення оприлюднила на засіданні 10 липня суддя Ганна Медушевська.

"Заяву Юрія Луценка задовольнити. Направити заяву адресату генеральному прокурору Віктору Пшонці", - сказала суддя.

- Рішення Євросуду означає, що Кузьмін може сісти на 10 років, - Луценко

Окрім притягнення до кримінальної відповідальності Кузьміна, в заяві, яку Луценко оголосив в суді, мова йде також про притягнення до відповідальності низки інших осіб, причетних до арешту екс-міністра: заступника прокурора Івано-Франківська Сергія Войченка (раніше працював слідчим і виніс постанову про арешт Луценка), а також суддів Печерського райсуду та Апеляційного суду Києва, в тому числі і Медушевську.

Як повідомлялося, 3 липня Європейський суд з прав людини оприлюднив своє рішення за скаргою Луценка, згідно з яким його затримання і арешт визнані такими, що порушують Європейську конвенцію про захист прав людини.

ЄС привітав це рішення, також зазначивши, що воно підтвердило його стурбованість з приводу політично мотивованих судових процесів в Україні. !zn

Читайте також:

Рішення Євросуду означає, що Кузьмін може сісти на 10 років, - Луценко

Луценко просить залучити в якості свідків слідчих ГПУ

Луценко отримає 15 тис. євро і буде далі відбувати термін, - джерело

Україна виконає будь-яке рішення Євросуду щодо Луценка, - Мін'юст

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі