Суд Нью-Йорка звільнив Тимошенко від $18,3 млн боргів

Поділитися
© sumanl.com.np
Окружний суд Нью-Йорка задовольнив клопотання захисту Тимошенко, відхиливши позов компанії Universal Trading & Investment Co про стягнення з Юлії Тимошенко $18,3 млн.

Окружний суд Нью-Йорка відхилив позов про стягнення з колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко близько $18,3 млн.

Позов був поданий компанією Universal Trading & Investment Co. (UTICo), яка працює за дорученням з Генеральною прокуратурою України.

У позовній заяві стверджується, що активи Єдиних енергетичних систем України (ЄЕСУ) незаконно виводилися під контролем Тимошенко в офшори, зокрема, на Кіпр, через структури на Британських Віргінських островах, острові Гернсі і Мен. Загальний обсяг цих активів перевищив $2,2 млрд., відзначає компанія, спираючись на дані української прокуратури.
За даними компанії UTICo, у просуванні ЄЕСУ на ринку зіграв чималу роль і екс-прем'єр-міністр Павло Лазаренко, який був засуджений у США до дев'яти років ув'язнення і штрафу в розмірі $10 млн. Він міг розраховувати на 50% доходів ЄЕСУ, які переводилися на офшорні рахунки Тимошенко.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Тимошенко до 7 років позбавлення свободи за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009-му році.

У Харкові проходять судові засідання ще за одним звинуваченням, інкримінованим Тимошенко, яке стосується діяльності ЄЕСУ. На цих засіданнях Тимошенко не присутня. Засідання відкладаються через стан здоров'я екс-прем'єра. Брати участь у засіданнях суду у режимі відеоконференції Тимошенко категорично відмовляється.

Тимошенко звинувачують за п'ятьма епізодами: організація заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі в період 1997-1998 років шляхом незаконного отримання податку на додану вартість; замах на заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі в період 1997-1998 років шляхом незаконного отримання податку на додану вартість; несплата податку з підприємства ЄЕСУ; несплата прибуткового податку; здійснення злочину шляхом службового підроблення. !zn

Читайте також:

Американські юристи не знайшли доказів політичної мотивації у вироку Тимошенко

Опозиція відмовиться від прізвища Тимошенко в назві фракції

Чоловік Тимошенко закликав Обаму анулювати Януковичу американську візу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі