Суд розгляне касацію в "газовій справі" Тимошенко 15 травня

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Розгляд касації в "газовій справі" Тимошенко відбудеться через два місяці - засідання призначене на ранок 15 травня. Як заявив раніше її захисник Сергій Власенко, звільнення екс-прем'єра з касації в БЮТ вважають "найбільш прийнятним варіантом".

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ 15 травня розгляне касацію захисту екс-прем'єра Юлії Тимошенко на вирок у газовій справі, повідомив її адвокат Олександр Плахотнюк.

"Мені сьогодні повідомили в інформаційній службі Вищого спецсуду, що розгляд касації призначено на 15 травня на 10.00", - сказав він.

Він пояснив, що це буде розгляд касації по суті, оскільке проведення попередніх засідань у цій судовій інстанції не передбачається.

Нагадаємо, раніше в інтерв'ю ZN.UA захисник екс-прем'єра адвокат Сергій Власенко заявив, що найбільш прийнятним варіантом звільнення Тимошенко до парламентських виборів вважає саме звільнення за рішенням Вищого спецсуду. При цьому в БЮТ упевнені, що Тимошенко може вийти на свободу вже в травні.

Як повідомлялося, в Адміністрації президента не виключають, що Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) може винести позитивні рішення на користь Тимошенко і Луценка.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році.

Крім того, Тимошенко заборонено протягом трьох років обіймати посади на держслужбі. Суд також задовольнив позов НАК "Нафтогаз Україна" до Тимошенко, згідно з яким вона повинна відшкодувати збиток компанії в сумі понад 1,5 млрд грн.

5 серпня 2011 під час судових засідань Тимошенко було взято під варту і до кінця грудня вона перебувала в Київському СІЗО. На даний момент екс-прем'єр відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові. !zn

Читайте також:

Тимошенко не може бути помилувана, - експерт

Литвин: Тимошенко можна звільнити за касацією

У БЮТ впевнені, що Тимошенко вийде на свободу вже в травні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі