Суд знову відмінив кримінальну справу проти судді Вовка

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Голосіївський районний суд Києва вдруге скасував постанову про порушення справи і повернув у прокуратуру. Тепер прокуратура може оскаржити рішення суду в апеляційному порядку, а може і відмовитися від цього.

Кримінальній справі щодо судді Печерського райсуду столиці Сергія Вовка знову дали задній хід. Голосіївський районний суд Києва вдруге скасував постанову про порушення справи, повідомив адвокат Олексій Баганець, який захищає Юрія Луценка.

Як відомо, суддя Вовк брав участь у винесенні вироку екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку та колишньому т.в.о міністра оборони Валерію Іващенку.

Опубліковано постанову про порушення справи проти судді Вовка (документ)

«За наявною у мене інформацією, Голосіївський суд вдруге скасував постанову про порушення кримінальної справи стосовно Вовка», - сказав адвокат у коментарі УНІАН.

За його словами, матеріали справи були повернуті після цього до прокуратури міста, в провадженні якої знаходилася справа стосовно зазначеного судді.

«Прокуратура міста може оскаржити рішення суду в апеляційному порядку, а може відмовитися від цього, нібито в зв'язку з відсутністю підстав», - зазначив О.Баганець і додав: «Швидше за все, на 99% так це і буде - то є останнє».

Як зазначив адвокат, як вказують його джерела, відповідне рішення Голосіївського райсуду було прийнято або за день до винесення вироку Іващенко, або після цього.

Справу проти судді Вовка скасовано як незаконну. Два роки тому

Нагадаємо, що стосовно Вовка в 2009 році було порушено кримінальну справу прокуратурою міста Києва за ч. 1 ст. 375 Кримінального кодексу («винесення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови». Якщо його провина буде доведена йому загрожує 5 років ув'язнення. Вовк підозрювався у прийнятті завідомо неправосудних рішень при розгляді цивільних справ по земельних спорах у Одесі.

В той час як клопотання ГПУ перебувало на розгляді Верховного суду, Вовк встиг провести кілька політичних справ.

У виробництві була справа в. о. міністра оборони Валерія Іващенка, обвинуваченого у зловживанні службовим становищем при схваленні плану санації державного підприємства «Феодосійський судномеханічний завод».

Крім того, суддя веде ще одну кримінальну справу за обвинуваченням Луценка в незаконному продовження оперативно-розшукової справи щодо водія колишнього заступника глави СБУ Володимира Сацюка Валентина Давиденка. !zn

Читайте також:

Справу проти судді Вовка скасовано як незаконну. Два роки тому


Суддя Вовк не захотів чекати, поки проти нього порушать ще одну справу

Народний депутат від НУНС Третьяков подав до суду на суддю Вовка

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі