Суд відмовився закрити другу справу проти Луценка і оголосив перерву до 18 травня

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Розгляд кримінальної справи за звинуваченням Луценка у незаконній організації стеження в рамках розслідування кримінальної справи про отруєння Ющенка продовжиться через три тижні.

Суддя Печерського районного суду міста Києва Ганна Медушевська відмовилася закрити кримінальну справу за обвинуваченням екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка у санкціонуванні незаконного стеження за водієм колишнього першого заступника глави СБУ Володимира Сацюка Валентином Давиденком, повідомила прес-служба «Народної самооборони».

Відповідне рішення суддя зачитала, повернувшись з дорадчої кімнати. Медушевська зазначила, що суд може прийняти рішення про закриття кримінальної справи, тільки вивчивши всі докази, заслухавши думки експертів і свідчення свідків. Суддя вважає клопотання про закриття кримінальної справи на цій стадії передчасним.

Після цього, у зв'язку зі своєю зайнятістю в іншому процесі, Медушевська оголосила у справі Луценка перерву до 8.30 18 травня 2012 року, наголошується у повідомленні.

На сьогоднішньому засіданні Луценко і його адвокат Олексій Баганець заявили клопотання перед Печерським райсудом про закриття кримінальної справи за обвинуваченням екс-міністра у незаконному прослуховуванні водія Давиденка. Клопотання було заявлено після того, як Медушевська вдруге за засідання відхилила клопотання про відвід судді.

"У цій справі немає ніякого складу злочину, події злочину, який вчинили б Луценко, Тарасенко і Павленов (колишні співробітники департаменту карного розшуку МВС Володимир Тарасенко та Олег Павленов). У вас є єдиний вихід - закрити цю надуману справу", - підкреслив Луценко.

Відзначимо, що ще у серпні 2011 року водій екс-першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка Давиденко, за яким і було організовано стеження, заявив, що не вважає себе потерпілим і не має до Луценка претензій. За його словами, всі слідчі заходи були законними. !zn

Читайте також:

Почався розгляд у суді нової справи проти Луценка

Захист Луценка назвав дату розгляду судом апеляції

Луценка повернули в СІЗО, тому що виїхали міжнародні експерти - дружина

Кабмін просить Європейський суд визнати справу Луценка неприйнятною для розгляду

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі