Суд вирішив, що син Азарова виборців не підкуповував (ВІДЕО)

Поділитися
© ob-sbu.org
На думку судді, першокласники, яким роздали подарунки з символікою "Нашого регіону", не мають права голосу і не є виборцями. Сам Олексій Азаров заявив про відсутність доказів того, що він має відношення до подарунків, - вони не містять його зображень або посилань на нього, як на кандидата.

Суд відмовився визнати роздачу кандидатом у депутати по одномандатному округу № 47 Олексієм Азаровим ранців школярам порушенням законодавчих норм агітації.

Суддя Донецького окружного адмінсуду Ігор Тарасенко відхилив відповідний позов кандидата в депутати по округу 47 від партії "Рідна Вітчизна" Олега Котенка.

У постанові говориться, що "право голосу на виборах депутатів мають громадяни, яким на день голосування виповнилося 18 років. Громадяни України, які мають право голосу, є виборцями".

На думку судді, першокласники не мають права голосу і не є виборцями.

Також суддя зазначив, що ніхто не зміг з'ясувати дату проведення акцій в школах. "Тому суд виходить з того, що вказані дії носять тривалий характер", - сказав він.

Позивач просив "встановити факт надання підкупу під час виборчого процесу Азаровим у школах міста Слов'янськ, Святогірськ, Миколаївка, Олександрівського та Слов'янського районів Донецької області".

"У кінці серпня поточного року і на початку вересня 2012 кандидатом була проведена акція в школах у рамках якої було роздано подарунки з символікою "Наш регіон" Олексій Азаров", а саме ортопедичні портфелі з вкладеними туди шкільним приладдям. Орієнтовна вартість цього пакета становила 150-200 гривень", - вказував Котенко.

"Кандидат у народні депутати Азаров Олексій Миколайович є лідером громадської групи" Наш Регіон", - наголошувалося в тексті позову.



Своє ставлення у запереченні до позову висловив сам Азаров.

"Стаття в газеті, на яку посилається позивач, є інформаційним матеріалом, який має інформаційний характер і містить власну позицію журналіста та цитати батьків дітей, стаття не містить ні моїх коментарів, ні інтерв'ю зі мною як з кандидатом, в якому я б безпосередньо підтримав позицію журналістів", - пише Азаров у своєму запереченні.

"У статті є посилання на громадську організацію "Наш регіон", яка в рамках своєї діяльності надала подарунки дітям, в статті навіть не вказано повну назву організації, яке містить моє прізвище з метою уникнення порушень чинного законодавства", - уточнив син прем'єра.

Він вважає, що в матеріалі газети відсутні докази того, що він має відношення до подарунків, які надала громадська організація. Подарунки не містять його зображень або посилань на нього, як на кандидата. !zn

Читайте також:

Син Азарова тримає на зарубіжних рахунках 2,4 млн грн

Сина Азарова висунуто кандидатом у місті Слов'янськ Донецької області


У Запоріжжі першокласникам роздали лінійки з прізвищем регіонала (ФОТО)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі