Суд вирішив, що справу проти Кучми закрили законно

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Апеляційний суд Києва визнав законним закриття справи проти Кучми. Суд не знайшов підстав, які вказували б на причетність Л.Кучми до скоєння тяжкого злочину.

Апеляційний суд Києва підтвердив законність рішення Печерського районного суду Києва, яким було скасовано постанову Генеральної прокуратури про порушення кримінальної справи проти колишнього президента Леоніда Кучми за підозрою у причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Таке рішення суду оголосив суддя-доповідач у справі Іван Рибак.

«Постанову Печерського районного суду Києва залишити без змін», - сказав суддя.

Таким чином, суд залишив без задоволення апеляції, які було подано на це рішення суду.

Нагадаємо, 14 грудня Печерський районний суд Києва
ухвалив постанову про закриття кримінальної справи стосовно Л.Кучми. У постанові йдеться, що суд не знайшов підстав, які вказували б на причетність Л.Кучми до скоєння тяжкого злочину.

К
римінальну справу стосовно Л.Кучми порушено 21 березня 2011 року. Він звинувачується в перевищенні влади і службових повноважень, що призвели згодом до вбивства журналіста Г.Гонгадзе (ч.3 ст.166 Кримінального кодексу в редакції 1960 року). Плівки екс-майора управління Держохорони Миколи Мельниченка визнано речовим доказом у справі.

Як коментував це звернення СБУ адвокат екс-майора Миколи Мельниченка Микола Неділько, це сталося «саме тоді, коли досудове слідство у кримінальній справі, порушеній стосовно екс-президента Кучми добігає кінця, і плівки Мельниченка визнані в якості доказів у даній справі».

«Мова йде саме про ті докази, які отримані негласним шляхом за допомогою оперативно-технічних засобів, тобто, у результаті оперативно-технічного документування», - уточнив адвокат.
За його словами, подальша доля плівок Мельниченка як доказів, доля самого Мельниченка як свідка, і доля головних фігурантів справи Гонгадзе перебувала певною мірою в руках Конституційного суду.

Раніше адвокати екс-президента Леоніда Кучми Сергій Ульянов і Віктор Петруненко заявляли, що М.Мельниченко не зміг у суді довести необхідність прослуховування кабінету Л.Кучми, оскільки не навів жодних аргументів на користь «крайньої необхідності» своїх дій. Адвокати Л.Кучми вважають, що кримінальну справу проти М.Мельниченка було закрито незаконно.
!zn

Читайте також:

ГПУ оскаржила закриття справи проти Кучми

Як Янукович сам собі рукавичку кинув

Замовника визначили?

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі