Суд залучив Януковича у справі про "Межигір'я"

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Київський окружний адміністративний суд залучив Віктора Януковича в якості третьої сторони у справі щодо надання інформації про вартість земельної ділянки у "Межигір'ї". Відповідне рішення прийняв у четвер суддя Віталій Щавинський.

Він розглядає справу за позовом "Української правди" до Вишгородської райадміністрації, яка відмовилася надати договір купівлі-продажу В.Януковичем земельної ділянки у "Межигір'ї", датований 2010 роком.

Клопотання про залучення В.Януковича як третьої сторони у справі подав представник Вишгородської райадміністрації.

Суддя аргументував залучення В.Януковича тим, що розголошення інформації про вартість купленої ним ділянки може вплинути на його права, що охороняються.

У зв'язку із залученням В.Януковича у справі оголошено перерву до 14:30 7 грудня.

"Українська правда" неодноразово зверталася до Вишгородської РДА з запитом на підставі закону "Про доступ до публічної інформації" повідомити, за якою ціною В.Янукович викупив у 2010 році земельну ділянку площею 1,76 га всередині "Межигір'я".

Як пише видання, саме ця ділянка належить безпосередньо В.Януковичу. Решта 135 гектарів "Межигір'я" знаходяться в оренді у фірми "Танталіт" і благодійного фонду "Відродження України".

Вишгородська РДА підтвердила, що в минулому році вони продали ділянку В.Януковичу, проте відмовилися надати договір купівлі-продажу і навіть повідомити, за якою ціною було продано ділянку.

7 вересня суддя виніс ухвалу про відкриття скороченого провадження у справі, без виклику сторін, і запропонував Вишгородській РДА подати заперечення проти позову.

Однак у встановлений термін Вишгородська РДА не подала заперечення до позову, після чого суддя постановив провести розгляд позову за загальними правилами.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі