Судове засідання у справі Тимошенко щодо ЄЕСУ продовжиться 20 квітня

Поділитися
Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко в справі ЄЕСУ Сергій Власенко прогнозує, що суд відмовить у задоволенні всіх клопотань, заявлених захистом 19 квітня у ході попереднього засідання у справі.

На засіданні суду з попереднього розгляду кримінальної справи щодо екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко щодо діяльності корпорації «Єдині енергетичні системи України» оголошено перерву до 16:00 20 квітня.

Суддя Київського райсуду Харкова Костянтин Садовський пішов у кімнату для нарад для ухвалення рішення за клопотаннями адвокатів щодо подальшого розгляду кримінальної справи.

У свою чергу, захисник Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко в коментарі журналістам зазначив, що суддя Садовський нехтує вимогами Кримінально-процесуального кодексу і всіляко намагається прискорити розгляд справи. На думку Власенка, суддя відхилить всі заявлені захистом Тимошенко клопотання.

Тимошенко відмовилася прийти на суд у справі ЄЕСУ

«Ми стали свідками народження другого судді Кірєєва, на жаль, людини, яку не цікавить нічого, якій треба швидше прогнати справу, нехтуючи як здоровим глуздом, так і нормами КПК. Я думаю, що завтра буде відмова в усіх клопотаннях захисту й це буде свідчити про те, що друга хвиля політичних репресій продовжиться, і Янукович не буде реагувати на заклики демократичної громадськості», - сказав він.

Як повідомлялося, адвокат Олександр Плахотнюк подав суду клопотання з вимогою зупинити розгляд справи щодо діяльності корпорації «Єдині енергетичні системи України» до повного одужання Тимошенко. Власенко подав клопотання про оперативний розгляд питання щодо забезпечення представникам ЗМІ максимальних умов для висвітлення судового процесу, включаючи дозвіл на відеозйомку.

Водночас, під будівлею суду тривають акції супротивників і прихильників Тимошенко. Площа перед будівлею суду поки заповнена людьми, але вони потроху починають розходитись.

Екс-прем'єра звинувачують в організації заволодіння державними коштами шляхом зловживання службовим становищем та організації ухилення від сплати податків корпорацією ЄЕСУ. Прокуратура заявила позов про відшкодування збитків на суму 19,5 млн грн.

Тимошенко очолювала корпорацію ЄЕСУ в 1995-1997 рр. !zn

Читайте також:

США засудили новий процес над Тимошенко

Захист Тимошенко вимагає порушити кримінальну справу проти слідчого СБУ

Суд відхилив клопотання захисту Тимошенко про відвід прокурора

Розгляд справи ЄЕСУ - початок другої хвилі політичних репресій, - Власенко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі