Суддя Вовк вирішив, що не може випустить Іващенка з СІЗО

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Печерський районний суд Києва вкотре не знайшов підстав для зміни запобіжного заходу з арешту на підписку про невиїзд колишньому т.в.о міністра оборони України Валерію Іващенку.

Суддя Вовк ухвалив, що суд не може перебрати на себе повноваження пенітенціарної служби і звільнити з-під варти на підписку про невиїзд Валерія Іващенка, який звинувачується в незаконному підписанні проекту плану санації Феодосійського судно-механічного заводу.

Відповідну постанову сьогодні оголосив головуючий у судовому процесі суддя Сергій Вовк, відмовивши таким чином у задоволенні клопотання адвокатів В.Іващенка щодо зміни йому запобіжного заходу.

Як наголошується в рішенні суду, при обранні В. Іващенку запобіжного заходу судом уважно були вивчені і перевірені матеріали та обставини справи. Крім того суд зазначив, що медико-санітарне забезпечення спецконтингенту покладено на Державну пенітенціарну службу, а обов'язки щодо забезпечення стану здоров'я осіб, які утримуються під вартою, покладаються на керівництво слідчого ізолятора.

«Отже, суд не може перебирати на себе невластиві повноваження, і тому вважає клопотання адвокатів В.Іващенка безпідставним і таким, що не підлягає задоволенню», - зазначається в судовому рішенні.

Як повідомлялося, В.Іващенко та арбітражний керуючий державного підприємства Міноборони «Феодосійський судномеханічний завод» звинувачуються в службових зловживаннях і пособництві в незаконному відчуженні майна під час санації заводу.

В.Іващенко був затриманий в серпні 2010 року. Йому було обрано запобіжний захід - взяття під варту.

За час перебування в СІЗО стан здоров'я В.Іващенка погіршився, однак суд відмовляє екс-керівнику Міноборони в звільненні з-під варти для лікування.

Сьогодні, 23 січня, адвокат В.Іващенка Борис Нечипоренко повідомив, що під час нещодавнього обстеження В.Іващенка лікарі виявили в нього прогресуючу атрофію м'язів.

«Ми наполягаємо на заміні В. Іващенку запобіжного заходу на підписку про невиїзд, оскільки виникли вагомі обставини - стан здоров'я Іващенка викликає велику стурбованість не лише у захисту, а й у лікарів, які його обстежували вже у восьмий раз. Зокрема, медики зазначили, що в порівнянні з попередніми оглядами, стан здоров'я Іващенка погіршився, зокрема наростає ступінь атрофії м'язів, і без стаціонарного лікування із застосуванням тільки медикаментів ефекту лікування не досягти», - зазначив Б.Нечипоренко. ! Zn


Читайте також:

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі