"Свобода" готова "жорстко і несподівано" зірвати обрання керівництва ВР

Поділитися
© Дмитрия Ларина, Украинская правда
Руслан Кошулинський не виключив, що опозиція заблокує парламентську трибуну, щоб не допустити отримання повноважень депутатами Табаловими.

Представник ВО "Свобода" у тимчасовій президії ВР Руслан Кошулинський не виключив, що опозиція може заблокувати парламентську трибуну під час оголошення складу депутатських фракцій.

Як він сказав журналістам у кулуарах Верховної Ради, таким чином опозиціонери спробують не допустити отримання повноважень новообраними депутатами Олександром і Андрієм Табаловими.

"Реакція буде жорсткою і несподіваною", - сказав Кошулинський.

На уточнююче запитання журналістів, чи може це бути блокування трибуни ВР, депутат зазначив, що такий варіант не виключений.

- Опозиція виштовхала із зали Ради двох депутатів з криками «Тушки, геть!» (ВІДЕО)

Нагадаємо, батько і син Табалові були обрані народними депутатами від Об'єднаної опозиції "Батьківщина", однак відмовилися увійти до складу фракції.

На відкритті першого засідання Верховної Ради 7-го скликання представники опозиції виштовхали депутатів Табалових із зали з криками "Тушки, геть!" Окрім того, їм порвали текст присяги.

Лідер "Свободи" Олег Тягнибок заявив, що його політична сила і надалі не має наміру пускати депутатів Табалових до сесійної зали Ради.

Зі свого боку, лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк сказав, що "Андрій і Олександр Табалові не є народними депутатами, тому що не прийняли присягу у порядку, передбаченому Конституцією і законом".

"Вони працюватимуть у парламенті не мають права", - підкреслив він.

При цьому, за даними Володимира Литвина, присягу склали 444 з 445 депутатів (за винятком депутата Євгена Мармазова, який відсутній через хворобу). !zn

Читайте також:

Українські церкви нагадали депутатам, що за порушення присяги на них чекає Божий суд

Депутати Верховної Ради 7-го скликання прийняли присягу (ВІДЕО)

Опозиція висуне на посаду віце-спікера представника «Свободи»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі