"Свобода" закликала українців бойкотувати все російське

Поділитися
© partyofregions.ks.ua
"Свободівці" заявили, що на грубу агресію "нинішнього антиукраїнського режиму" можна відповісти тільки згуртованими діями громади і тотальним суспільним бойкотом.

ВО "Свобода" закликає українців не купувати російських товарів, не розмовляти і не читати російською мовою, бойкотуючи таким чином законопроект народних депутатів від Партії регіонів Сергія Кивалова та Вадима Колесниченка "Про основи державної мовної політики", який було прийнято Верховною Радою в першому читанні.

Як заявив політвиконком ВО "Свобода", ухвалення в першому читанні цього законопроекту - "з грубим порушенням Конституції України, зневагою до українського народу, абсолютним ігноруванням волі місцевих рад" свідчить про продовження антиукраїнської політики чинного режиму.

"Мовна агресія стала яскравим проявом реанімації сталінської політики лінгвоциду, після якої, безумовно, почнеться етап етноциду - витіснення з споконвічних земель і знищення української нації", - наголошується в заяві.

"Свободівці" заявляють, що на грубу агресію "нинішнього антиукраїнського режиму" можна відповісти тільки згуртованими діями громади і масовим суспільним бойкотом.

"Закликаємо українців не купувати московських товарів, не читати, і не розмовляти мовою окупантів, бойкотувати російськомовні програми радіо і телебачення. Закликаємо депутатів місцевих рад - жодної копійки з місцевих бюджетів не може бути виділено на підтримку окупаційної інфраструктури, поширення російськомовної продукції та на підтримку окупаційних культурних центрів і російськомовних навчальних закладів", - закликають в організації.

Як повідомлялося, раніше Рада 234 голосами прийняла в першому читанні законопроект про засади державної мовної політики, внесений депутатами фракції Партії регіонів Колесниченком та Киваловим. !zn

Читайте також:

«Свобода» піде на вибори за партійними списками самостійно


Більше 60 депутатів, які голосували за закон про статус російської мови, були відсутні в Раді


У Партії регіонів упевнені, що опозиція не завадить прийняти закон про мови в цілому

Законопроект про статус російської мови до другого читання будуть готувати місяць

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі