Таджикистан посилив покарання за порушення повітряного простору

Поділитися
© ZN.UA
Таджикистан вніс поправки до Повітряного кодексу, згідно з якими посилюється кримінальне покарання за незаконний перетин повітряного простору. Про це заявив директор національного центру з законотворчості при президенті Таджикистану Махмад Рахімов.

«Зміни включають в себе частини, що стосуються міжнародних правил у галузі авіації», - сказав він.

Згідно з поправками, за будь-яке правопорушення і злочин, пов'язаний із незаконним перетином повітряного простору країни, будуть нести кримінальну відповідальність як юридичні, так і приватні особи.

Колишній Повітряний кодекс від 1998 року, як виняток, передбачав звільнення від відповідальності за порушення повітряного простору.

Чи пов'язане посилення Повітряного кодексу зі справою льотчиків Садовничого і Руденка, на засіданні парламенту не уточнювалося.

Нагадаємо, два літаки Ан-72, що летіли з Афганістану, були затримані в аеропорту таджицького міста Каргун-Тюбе 12 березня цього року. Незабаром екіпаж відпустили, а на командирів завели кримінальну справу за трьома статтями Кримінального кодексу Таджикистану.

8 листопада Садовничий і Руденко були засуджені до 8,5 років ув'язнення за незаконний перетин кордону Таджикистану, контрабанду та порушення правил міжнародних перевезень. Тим часом, за запевненням самих льотчиків, вони були змушені здійснити екстрену посадку. Росія назвала даний вирок необ
ґрунтованим і політично заангажованим.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі