Телеканалам заборонили транслювати оголошення вироку Луценку

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Телеканалам не дозволили проводити пряму трансляцію оголошення вироку екс-голові МВС. Журналісти і оператори не можуть потрапити до зали засідань.

Українським телеканалам не дозволили пряму трансляцію оголошення вироку екс-главі МВС Юрію Луценку.

За словами журналістів та операторів телеканалів, Печерський районний суд міста Києва не дозволив трансляцію оголошення вироку. Тим часом, сайт «Народної самооборони», який також обіцяв проводити пряму відеотрансляцію засідання суду, як і раніше недоступний і при спробі відкриття видає помилку читання.

Абсолютна більшість журналістів, які прибули до суду для освітлення вироку екс-міністру, знаходяться не у залі засідань, а у коридорах будівлі суду і на вулиці.

До зали засідань не можна було потрапити вже з 8:00 ранку. Співробітники спецпідрозділу «Грифон», які знаходяться біля рамки металошукача на вході до будівлі суду, не пропускають всередину журналістів. Між тим, народним депутатам і дипломатам прохід до зали забезпечено.

Ті журналісти, які знаходяться біля дверей зали засідань, відзначають, що текст вироку, що оголошується суддею Сергієм Вовком, зовсім не чути.

Нагадаємо, 10 лютого суд у справі Луценка завершив судове слідство.

13 грудня 2010 року Ю.Луценкові та його водієві Леоніду Приступлюку пред'явлено остаточне звинувачення у розкраданні державного майна в особливо великому розмірі, а також перевищенні службових повноважень та використанні підроблених документів.

Ю.Луценка було затримано 26 грудня 2010 року. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

29 грудня 2010 року екс-міністру пред'явлено звинувачення щодо епізоду у справі про отруєння третього президента України Віктора Ющенка. Як повідомив його адвокат, зі справи про отруєння екс-президента виділено окремий епізод, за яким порушено кримінальну справу і Ю.Луценкові пред'явлено звинувачення за ст. 364 ч. 3 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Пізніше І.Фомін повідомив, що кримінальні справи про отруєння кандидата в президенти України Ющенка і про розтрату бюджетних коштів екс-міністром Ю.Луценком об'єднано в одну кримінальну справу.

Окрім того, стосовно екс-глави МВС порушено ще одну кримінальну справу - за нецільове використання коштів під час святкування Дня міліції в палаці «Україна».

Усі три справи об'єднано в одне провадження.
Досудове слідство у кримінальній справі стосовно екс-глави МВС Ю.Луценка і ще трьох колишніх співробітників відомства встановило, що вони завдали державі збитків у розмірі понад 970 тисяч гривень. !zn

Читайте також:

Луценко назвав Януковича «самозакоханим Плюшкіним», а Колеснікова - своєю помилкою

Адвокат Луценка просить відпустити невинну людину додому, до сім'ї

Луценко нарахував «61 брехню прокуратури», щоб сказати «гуд бай, 365 стаття»

Луценко: Прокуратурі потрібно було розстріляти мене, як робили «славні» нащадки НКВС

Прокурор вимагає для Луценка 4 роки

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі