Теличенко більше не буде захищати Тимошенко через розбіжності з Власенком

Поділитися
Валентина Теличенко не могла знайти спільну мову з керівником групи захисників Юлії Тимошенко Сергієм Власенком. Розбіжності почалися практично відразу ж після того, як вони почали разом працювати. Остаточно їх відносини зіпсувалися після того, як почалася підготовка скарги на рішення судів у газовій справі.

Адвокат Валентина Теличенко більше не буде представляти інтереси Юлії Тимошенко в Європейському суді з прав людини. Як стало відомо виданню "Коммерсант-Украина", у Теличенко закінчився контракт, і сторони не стали його продовжувати.

Джерела, близькі до групи захисників екс-прем'єра, стверджують, що причиною відходу стала відсутність взаєморозуміння між Теличенко і керівником групи захисників Юлії Тимошенко Сергієм Власенком. "Валентина Теличенко не могла знайти спільну мову з Сергієм Власенком, їй було складно з ним працювати, - сказав співрозмовник, близький до групи захисників екс-прем'єра, відзначивши, що з Теличенко "грубо поводилися". - Дійшло до того, що їй не сплатили останнє відрядження (у Страсбург). Дві дорослі людини не змогли домовитися - це їхня проблема або проблема партії, яка зробила неправильний вибір".

За інформацією видання, розбіжності між Теличенко і Власенком почалися практично відразу ж після того, як вони почали разом працювати. Відсутність взаєморозуміння проявлялася переважно на етапі підготовки процесуальних документів. Джерела припускають, що остаточно їхні відносини зіпсувалися після того, як почалася підготовка скарги на рішення судів у справі стосовно Тимошенко про зловживання владою при підписанні газових контрактів.

- Адвокати Тимошенко розраховують на рішення Європейського суду на її користь (ФОТО)

Як відомо, 29 серпня в задоволенні касаційної скарги екс-прем'єру відмовив Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ. "Буквально до кінця тижня ми закінчимо доповнення до скарги (у ЄСПЛ) і передамо її в Європейський суд з прав людини - саме в частині відсутності справедливого правосуддя для Юлії Тимошенко в Україні", - заявив тоді Власенко.

За словами співрозмовників видання, позиція Теличенко полягала в тому, що на етапі, коли ЄСПЛ приймає рішення щодо однієї скарги, не можуть подаватися додаткові процесуальні документи. Теличенко відмовилася коментувати інформацію про завершення своєї роботи в команді Тимошенко. Відмовився від коментарів і Власенко.

Нагадаємо, на рахунку Теличенко - виграна в 2005 році справа "Гонгадзе проти України". Тоді вдалося довести, що Україна не захистила право Георгія Гонгадзе на життя, а розслідування його загибелі не було адекватним. У якості компенсації ЄСПЛ присудив вдові журналіста Мирославі Гонгадзе 100 тис. євро, а також зобов'язав український уряд притягнути до відповідальності замовників вбивства. !zn

Читайте також:

Захист Тимошенко в Євросуді вважає, що екс-прем'єру суд призначить як мінімум компенсацію


Рішення Вищого спецсуду у справі Тимошенко «заморозить» угоду про асоціацію з ЄС

Європейський суд приступив до розгляду скарги Тимошенко на незаконний арешт і тортури

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі