Тетчер ховають від бойовиків у броньованому автомобілі

Поділитися
© st.free-lance.ru
У зв'язку зі збільшеною останнім часом загрозою з боку північноірландських терористів, екс-прем'єр-міністру Великобританії 85-річній Маргарет Тетчер за рекомендацією Скотленд-Ярду надано броньований урядовий автомобіль.

Також значно посилена також і цілодобова охорона «залізної леді».

Влада Великобританії занепокоїлася безпекою Тетчер у зв'язку з 30-річчям голодування у в'язниці Мейз в Північній Ірландії бойовиків Ірландської республіканської армії (ІРА), що завершилося загибеллю 10 її вояків. М. Тетчер тоді, незважаючи на численні заклики, відмовилася піти на поступки екстремістам, які називали себе політичними в'язнями, і поліпшити умови їх перебування у в'язниці поблизу міста Лісберн. «Злочинів тобто злочину, і політичного аспекту в даному випадку немає», - заявила вона.

Нагадаємо, бойовики ІРА та ірландської національно-визвольної армії неодноразово здійснювали напади на М. Тетчер та її найближчих політичних соратників.

Загинули від вибухів бомб, встановлених в автомобілях, депутати Палати громад британського парламенту Ейрі Нив і Йен Гоу. Сама Тетчер лише дивом залишилася неушкодженою після теракту, скоєного ІРА в Брайтоні в жовтні 1984 року під час щорічного з'їзду торі. Від вибуху бомби в «Гранд-готелі» тоді загинуло п'ять осіб.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі