Тігіпко стверджує, що Каськів подав у відставку через LNG-термінал

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Каськів написав заяву про звільнення через підписання невдалої угоди щодо реалізації проекту LNG-терміналу. Поки цю заяву не прийняли.

Голова Державного агентства з інвестицій та інновацій Владислав Каськів написав заяву про звільнення через підписання невдалої угоди з реалізації проекту LNG-терміналу, заявив заступник голови фракції Партії регіонів Сергій Тігіпко в ефірі телеканалу "Інтер" увечері 21 грудня.

"Я знаю, що Каськів таку заяву писав і готовий піти у відставку. Поки цю заяву не прийняли. Це питання не до нього, а до когось іншого", - зазначив Тігіпко,.

Як повідомлялося, 26 листопада Україна підписала з компанією Gas Natural Fenosa (Іспанія) угоду про співпрацю з реалізації національного проекту «LNG-термінал». Вартість угоди склала 1,1 млрд доларів (850 млн євро).

Відразу після цього Gas Natural Fenosa направила офіційне повідомлення про те, що учасник підписання документів 26 листопада в Києві Джорді Бонвіт не представляє компанію.

«Людина, яка брала участь у події, що відбулася в понеділок у Києві, не є представником компанії. У зв'язку з цим компанія залишає за собою право вжити будь-правові дії, прийнятні по ходу розслідування ситуації», - говорилося в заяві компанії.

Компанія ще раз підтвердила, що не підписувала жодних інвестиційних контрактів і не очолювала ніяких консорціумів з реалізації даного проекту.

Для вивчення обставин підписання цієї угоди було створено Міжвідомчу комісію на чолі з в.о. першого віце-прем'єр-міністра України Валерієм Хорошковським.

Результати розслідування комісії поки невідомі, а Хорошковський подав у відставку зі свого поста через незгоду з призначенням прем'єр-міністром Миколи Азарова.

21 грудня, на позачерговому закритому засіданні Кабмін своєю постановою № 1178 скасував надання 2,305 млрд грн державних гарантій на 2012 рік для реалізації ДП «Національний проект LNG-термінал» Національного проекту «LNG-термінал». !zn

Читайте також:

Кабмін скасував держгарантії для LNG-терміналу на 2,3 млрд грн, «Укравтодору» збільшив у 4 рази - до 17 млрд грн

Таємничий іспанець, який підписав з Україною договір про будівництво LNG-терміналу, виявився лижним інструктором

У Каськіва визнали, що іспанська компанія не погоджувалася брати участь у будівництві LNG-терміналу


Каськів готовий «відповісти головою» за скандал з підписанням угоди щодо LNG-терміналу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі