Тимошенко хочуть примусово доставити до суду

Поділитися
Тимошенко хочуть примусово доставити до суду
У зв'язку з тим, що судове засідання у справі ЄЕСУ переноситься вже 8-й місяць, держзвинувачення не виключає заявлення клопотання про примусову доставку екс-прем'єра України Юлії Тимошенко до харківського суду.

Держзвинувачення допускає можливість заявлення клопотання про примусову доставку екс-прем'єра України Юлії Тимошенко до харківського суду на розгляд справи ЄЕСУ.

"Можливо, таке клопотання буде заявлено", - сказала держобвинувач Вікторія Калита на брифінгу у вівторок.

Вона зазначила, що через відсутність Тимошенко у судовому засіданні суд переносить розгляд справи вже протягом 8 місяців.

"Ця ситуація безпрецедентна. Я думаю, що громадськість може зробити певні висновки про те, що підсудна намагається ухилятися від явки до суду і таким чином затягує судовий розгляд кримінальної справи",-сказала В.Калита.

Вона також зазначила, що держзвинувачення вважає доводи Тимошенко про те, що вона не може бути присутньою в суді у зв'язку зі станом здоров'я, непереконливими.

Нагадаємо, 18 грудня засідання у справі ЄЕСУ у черговий раз було перенесено через відсутність екс-прем'єра. Наступне має відбутися 18 січня 2013 року.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Тимошенко до 7 років позбавлення свободи за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009-му році.

У Харкові проходять судові засідання ще за одним звинуваченням, інкримінованим Тимошенко, яке стосується діяльності ЄЕСУ. На цих засіданнях Тимошенко не присутня. Засідання відкладаються через стан здоров'я екс-прем'єра. Брати участь у засіданнях суду у режимі відеоконференції Тимошенко категорично відмовляється.

Тимошенко звинувачують за п'ятьма епізодами: організація заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі в період 1997-1998 років шляхом незаконного отримання податку на додану вартість; замах на заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі в період 1997-1998 років шляхом незаконного отримання податку на додану вартість; несплата податку з підприємства ЄЕСУ; несплата прибуткового податку; здійснення злочину шляхом службового підроблення. !zn

Читайте також:

Суд над Тимошенко перенесли на 18 січня

Суд Нью-Йорка звільнив Тимошенко від $18,3 млн боргів

Тимошенко заявила, що Янукович підглядає за нею в душовій і туалеті

Власенко обурений вимогою знімати штани перед побаченням з Тимошенко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі