Тимошенко і Луценко отримали остаточну відмову в реєстрації кандидатами в нардепи

Поділитися
Вищий адмінсуд своїм рішенням підтвердив, що Юлія Тимошенко та Юрій Луценко не можуть бути зареєстровані Центрвиборчкомом через наявність у них непогашених судимостей.

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) підтвердив законність відмови у реєстрації екс-прем'єра Юлії Тимошенко та екс-міністра Юрія Луценка кандидатами в народні депутати України за партійним списком Об'єднаної опозиції. Рішення ВАСУ, прийняте 15 серпня, оскарженню не підлягає.

Об'єднана опозиція «Батьківщина» оскаржила рішення Київського апеляційного адміністративного суду, який відмовився задовольнити скаргу опозиції на постанову Центральної виборчої комісії (ЦВК) про нереєстрацію кандидатами в депутати Тимошенко і Луценка через наявність у них непогашених судимостей.

Нагадаємо, 8 серпня Центрвиборчком відмовився реєструвати кандидатами в народні депутати за списком "Батьківщини" Юлію Тимошенко і екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка, мотивувавши це наявністю у них непогашених судимостей.

Тимошенко і Луценко значилися у виборчому списку опозиції під номерами 1 та 5 відповідно.

Об'єднана опозиція спробувала оскаржити це рішення, проте Київський апеляційний адмінсуд відхилив позов про незаконність виключення Тимошенко і Луценка з виборчих списків.

Відзначимо, що рішення Центрвиборчкому щодо реєстрації засуджених опозиціонерів викликало різку негативну реакцію в Європі. Президент Європейської народної партії (найбільшої політичної сили Європарламенту - ред.) Вільфред Мартенс заявив, що бачить у цьому черговий відступ від демократії в Україні, що матиме наслідки для відносин України з Європейським Союзом. !zn

Читайте також:

Об'єднана опозиція попросила світову спільноту посприяти участі Тимошенко і Луценка у виборах

Центрвиборчком зареєстрував список опозиції без Тимошенко і Луценка

ЦВК не знайшов підстав відмовити футболістові Шевченку в праві балотуватися в Раду

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі