Тимошенко: Ми пишаємося хлопчиками, що віддали свої життя під Крутами

Поділитися
Бути готовим стати на захист своєї Батьківщини - найсвятіше і найвеличніше право.
Юлія Тимошенко, яку влада вже майже п'ять місяців утримує у в'язниці, звернулася до українців у день пам'яті Героїв Крут.
«В ці холодні січневі дні Україна відзначає річницю трагедії під Крутами. Це День пам’яті молодих і мужніх хлопчаків, а фактично – дітей, які, не вагаючись, віддали життя за незалежну Українську державу 94 роки тому», - йдеться у зверненні Ю.Тимошенко, розміщеному на її сайті.
«Це свято на честь та славу тих, хто не залишився в теплих домівках, а вийшов один на один з ворогом, виборюючи Україні право на щасливе майбутнє. Вони мали мужність сказати, - «Моя хата не з краю». Вони загинули, але передали нам право пишатися їх вчинком, право бути готовим стати на захист своєї Батьківщини. А це найсвятіше і найвеличніше право, що може бути дароване людині», - наголошується в зверненні.
« сьогодні саме той день, коли без усяких метафор та мітинговості, ми маємо сказати: Слава Україні! Героям – слава!»- резюмувала Ю.Тимошенко.
У 1918 році під селом Крути (зараз - Чернігівська область) відбувся бій між загонами московських більшовиків і 300 київськими студентами, гімназистами і курсантами, що встали на захист Української народної республіки. Пізніше останки загиблих перепоховали на Аскольдовій могилі в Києві. День пам'яті героїв Крут відзначають в Україні 29 січня. !zn
Читайте також
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі