Тимошенко звернеться до Європейського суду в разі примусової відеоконференції

Поділитися
© news.intv.ua
Якщо стосовно Тимошенко у справі ЄЕСУ буде проводитися суд в режимі відеоконференції, то це буде вагомим доказом, що стосовно неї було порушено право на справедливий суд. Дистанційне судове провадження не можна проводити, якщо обвинувачений проти цього.

Проведення судових засідань у справі корпорації «Єдині енергетичні системи України» в режимі відеоконференцій без згоди обвинуваченої у справі екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко стане вагомим аргументом для звернення до Європейського суду з прав людини зі скаргою про порушення її прав. Про це сьогодні на прес-конференції в Києві заявила адвокат Валентина Теличенко.

«Якщо стосовно Тимошенко у справі ЄЕСУ буде проводитися суд в режимі відеоконференції, то це буде вагомим доказом, що стосовно неї було порушено право на справедливий суд», - сказала вона.

У свою чергу, інший адвокат Олексій Баганець нагадав, що новим Кримінальним процесуальним кодексом передбачено, що дистанційне судове провадження не можна проводити, якщо обвинувачений проти цього.

Окрім того, Баганець підкреслив, що не можна всі судові засідання в одній справі проводити в режимі відеоконференції. «Цю процедуру можна застосовувати до провадження лише щодо окремих процесуальних дій», - сказав він, нагадавши, що слідчі дії в суді в режимі відеоконференції можна проводити виключно за письмовою згодою сторін - учасниць процесу.

- Тимошенко повторно відмовилася від «відеосудилища»

Теличенко додала, що в інших державах судові засідання в режимі відеоконференцій проводяться при розгляді нетяжких злочинів для економії часу і матеріальних ресурсів. Як підкреслила адвокат, режим таких відеоконференцій може бути ефективним, якщо є 100% вагомі гарантії того, що на обвинуваченого, підозрюваного, експерта та інших не буде чинитися тиск. При цьому Теличенко підкреслила, що хвороба одного з учасників процесу не є підставою для проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

31 липня Київський районний суд Харкова переніс розгляд кримінальної справи стосовно Тимошенко щодо діяльності ЄЕСУ на 14 серпня. Суддя, зокрема, постановив з'ясувати можливість проведення цього судового процесу в режимі відеоконференції. 31 липня і 2 серпня Тимошенко заявляла про відмову від участі в судовому засіданні з ЄЕСУ в режимі відеоконференції. !zn

Читайте також:

У лікарні Тимошенко з'явилася кімната для відеоконференцій

Тимошенко «викинуть» з лікарні на наступних вихідних, побоюється її захисник

Посол ЄС в Україні Тейшейра обговорив з засудженою Тимошенко долю відносин України з Євросоюзом

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі